USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Янукович удвічі скоротив кількість Шевченківських премій

5 Жовтня 2010 14:01
Президент Віктор Янукович своїм указом затвердив нове положення про Національну премію імені Шевченка та її комітет.
Новим указом скорочується кількість щорічних премій до п'яти в десяти номінаціях: література, літературознавство, мистецтвознавство, кінематографія, музичне, театральне, концертно-виконавську, народне, декоративно-прикладне та образотворче мистецтво, повідомляє Gazeta.ua.
Положення про присудження Премії імені Шевченка, підписану в 2005 році президентом Віктором Ющенком, передбачало щорічне вручення до десяти премій.
Як повідомила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, рішення про скорочення кількості премій було прийняте на першому засіданні комітету в новому складі.
«Це підвищить престиж премії і збільшить грошову винагороду. Останнім часом Шевченківська премія девальвувалася через те, що її отримували всі підряд, іноді за відверто бездарні твори», – зазначила пані Герман, не уточнивши суму премії в 2011 році.
Довідка. Національна премія імені Шевченка була заснована в 1961 році і присуджується щорічно 9 березня, в день народження Тараса Шевченка. У 2001 році президент Леонід Кучма присвоїв їй статус вищої державної нагороди і створив комітет Шевченківської премії, що займається відбором кандидатів. Кожен із лауреатів отримує диплом, медаль та грошову винагороду, розмір якого змінюється кожен рік. У минулому році він становив 160 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus