USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Юристи й економісти Табачнику не потрібні

30 Вересня 2010 10:07
Наступного року держзамовлень на юридичні та економічні спеціальності не буде, натомість збільшиться замовлення на інженерні, природничо-наукові, математичні та будівельні спеціальності.
Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник. «Ми плануємо скоротити державне замовлення за рахунок тих спеціальностей, які не затребувані на ринку праці», – розповів міністр освіти Дмитро Табачник, пише «ТСН».
За його словами, відбувається двічі аморальний вчинок: «забираємо гроші з бюджету і ламаємо долю тих, кого вводимо в оману – людина отримує диплом і не може знайти роботу». «Зараз, за статистикою служби зайнятості, понад 40 тисяч безробітних юристів та економістів в Україні», – додав міністр.
Натомість, наголосив Табачник, будуть збільшувати замовлення на інженерні, природничо-наукові, математичні, будівельні спеціальності.
Що стосується квот на пільговиків, то, за словами Табачника, кожен вуз сам встановить ліміт, але він не може бути менше 25%: «Якщо будь-який ВНЗ захоче встановити, наприклад, квоту в 50% – це його законне право».
У громадській ініціативі «Студентський захист» заявили, що якщо держзамовлення буде скорочуватися за рахунок цікавих спеціальностей для абітурієнтів – економічних, юридичних, журналістських – то це викличе лише обурення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антон Показати IP 30 Вересня 2010 15:37
А юристам, економістам, математикам, прибиральницям, селянам... не потрібен Табачник!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus