USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Хірургічні рукавички можуть бути причиною інфікування пацієнта

21 Червня 2009 16:00
Хірургічні рукавички, які рвуться або сильно розтягуються під час проведення операції, збільшують ризик інфекційного зараження пацієнта і становлять небезпеку для здоров’я, якщо хворий вчасно не отримав антибіотики. Про це 21 червня повідомляють «Волинські Новини».
Не зважаючи на значні зусилля медпрацівників для підтримки санітарних умов під час хірургії, патогенні мікроорганізми можуть легко передаватися через контакт з шкірою і кров’ю, – говорять фахівці.
Як найпростіший захисний бар’єр від патогенів використовуються стерильні рукавички, але їх надійність неможливо гарантувати на 100%, – вважають фахівці. Особливо слід враховувати, що під час хірургічної процедури медикам доводиться мати справу з гострими інструментами.
Як інформує Освітній портал, досить часто невеликі дірочки непомітні, але можуть призвести до серйозного зараження пацієнта. Було підраховано, що рукавички рвуться частіше під час проведення операцій, які тривають понад дві години, – показники таких інцидентів становлять від 8 до 50%.
Швейцарські експерти з Університетської лікарні Базеля розглянули 4 тисяч 417 хірургічних процедур, що виконуються протягом року. У 677 випадках в ході операції у лікаря рвалися рукавички, але антимікробна профілактика вчасно застосовувалася при проведенні 605 хірургічних втручань.
У цілому через неналежну якість захисних рукавичок 188 осіб отримали під час операції інфекцію (4,5% від загальної кількості). За відсутності своєчасних профілактичних заходів і використання антисептиків рівні інфекційного зараження підвищилися до 12,7%. Згідно рекомендаціям фахівців, щоб понизити ризик інфекції в лікарняних умовах, хірургам необхідно надівати подвійні рукавички і міняти їх прямо під час операції, після певного періоду часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus