USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На посаду голови АМКУ претендує Жванія?

3 Грудня 2010 16:56
Посада голови Антимонопольного комітету України вакантна, оскільки Олексій Костусєв, який очолював структуру, виграв вибори на посаду мера Одеси.
Президент визначиться з його наступником до кінця наступного тижня. Про це сказав депутат від Партії регіонів Володимир Рибак, пише «Українська правда» із посиланням на газету «Дело».
Костусєв здобув посаду мера Одеси ще 30 жовтня, він уже переїхав жити в Одесу, але на сайті АМКУ досі значиться як голова відомства.
Обов’язки голови Комітету виконує його перший заступник Юрій Кравченко – він вважається близьким до народного депутата від Блоку Литвина Ігоря Шарова.
Саме Кравченко – один із найімовірніших кандидатів на посаду голови АМКУ, пише видання.
«Кравченко – гідна кандидатура, я був би дуже радий такому призначенню», – заявив газеті голова Комітету лісового господарства Микола Шершун, син якого Сергій Шершун працює одним із 9 заступників голови АМКУ.
При цьому Шершун наголосив, що Антимонопольний комітет ніколи не був квотою Народної партії (яка входить у Блок Литвина).
Водночас джерела в Кабміні стверджують, що Костусєв уже запропонував Кравченку обійняти посаду першого заступника мера Одеси.
Одночасно з Кравченком президент також розглядає кандидатуру заступника голови АМКУ, брата заступника генпрокурора Рината КузьмінаРафаеля Кузьміна.
Раніше була інформація, що посада голови Антимонопольного комітету буде віддана Рафаелю Кузьміну у випадку, якщо його брат не стане генпрокурором.
Як пише видання, Кузьміна на посаду голови АМКУ лобіює Ринат Ахметов.
«Рафаель Кузьмін – реальна кандидатура. Людина перебуває на своєму місці», – вважає заступник голови Антимонопольного комітету Сергій Стефановський.
Крім того, замінити Костусєва на посаді голови АМУ готовий нардеп Давид Жванія.
Він уже досить давно претендує на цю посаду. Як кажуть його опоненти, для досягнення цього він і створив у парламенті свою групу, яка голосує за законодавчі ініціативи чинної влади.
«Нам цю посаду приписують уже протягом трьох років», – зазначили в прес-службі Жванії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підприємець Показати IP 3 Грудня 2010 17:46
Усе торги...торги...торги... Все продається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus