USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На українському кордоні іноземців перевірятимуть на наявність грошей

15 Серпня 2009 13:00
З Дня Незалежності, 24 серпня, іноземців та осіб без громадянства, які бажають відвідати Україну, будуть вибірково перевіряти на наявність достатньої суми грошей для перебування в країні. Такі заходи здійснюватимуться, зокрема, для того, щоб скоротити число нелегальних мігрантів. Про це заявив співробітник прес-центру Державної прикордонної служби України Олег Бойко, – повідомляють «Волинські Новини».
Порядок в’їзду транзитних пасажирів, туристичних груп, а також порядок пропуску на територію країни громадян з близького зарубіжжя: Росії та Білорусі, – за інформацією прес-центру Держприкордонслужби, у найближчі дні оприлюднить вище керівництво служби.
Якщо у гостя виявиться менше необхідної суми або ж не підтвердиться його фінансова можливість благополучно перебувати в країні, прикордонники матимуть право не пустити його в Україну.
Посилаючись на наказ Держприкордонслужби, Олег Бойко повідомив, що зміни в основному будуть стосуватися громадян країн Африки, Азії і деяких країн СНД – Таджикистану, Узбекистану, Туркменістану та Молдови. «Сума встановлена в розмірі 20-кратного прожиткового мінімуму в Україні (12 520 гривень). Наявність грошей в іноземців буде перевірятися вибірково, тобто тільки у тих, хто викликає у прикордонників обґрунтовані підозри», – повідомив пан Бойко.
Прикордонники будуть вивчати документи, які підтверджують бронювання або оплату житла, оплату харчування в Україні, угоду на туристичне обслуговування, а також перевіряти проїзний квиток для повернення в країну свого громадянства чи постійного місця проживання.
Вміст гаманців оглядатимуть візуально, суми будуть перераховується в гривні за курсом НБУ. Також будуть вивчатися документи, на підставі яких можна отримати гроші в банках. Не залишать без уваги й виписки з особистого банківського рахунку заявника (дані за кредитними картками). Як інформує Корреспондент, зараз у місцях пропуску на кордоні проходить експеримент – персонал навчається працювати з урахуванням нововведень. Після того як наказ буде опубліковано, прикордонники будуть застосовувати нововведення на практиці. Очікується, що це відбудеться вже з 24 серпня. Як повідомлялося, у червні Верховна Рада відхилила закон про збір біометричних даних іноземців при оформленні ними української візи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus