USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Після польської трагедії Янукович вирішив пересісти на новий літак

16 Квітня 2010 09:07
Теперішній літак президента України Іл-62 справний і відповідає всім технічним вимогам.

Про це повідомляє у четвер, 15 квітня, прес-служба українського міністерства транспорту і зв'язку, передає Кореспондент.

За даними ЗМІ, президент України Віктор Янукович користу'ться літаком Іл-62, який було вироблено в 1980-і роки.

"Службовий літак Президента України, який використовується зараз, є абсолютно справним і відповідає всім технічним вимогам", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінтрансу.

У документі також вказується, що державне авіапідприємство Україна використовує чотири літаки для авіаційних перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій. Два з них - Іл-62 і Ту-134 - в даний час експлуатуються, ще два - Іл-61 і Ту-134 - перебуває на плановому технічному обслуговуванні.

Всього в реєстрі цивільних повітряних суден України значаться близько 700 літаків, право виконувати польоти мають 400 з них.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив, що виступає за оновлення літаків, призначених для перших осіб країни, після виходу країни з кризи. "Все, що стосується літаків, - їх, звичайно, давно пора міняти, але в нас криза в країні, тому це питання треба розглянути, але після того, як наша країна вийде з кризи ", - сказав Клюєв.

Для перевезень керівництва країни в 2007 році був придбаний літак Airbus А319-115XCJ.
Вважають, що авіакатастрофа, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський, прискорить оновлення авіапарку вищих посадових осіб України. За даними "Дела", новий літак Airbus A-319 надійде в розпорядження влади вже до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 16 Квітня 2010 14:10
а шкода. краще б наші замість замість поляків
Влад Показати IP 16 Квітня 2010 16:04
читач-Это ты про своих родных,йолуп?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus