USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половину студентів державних вузів хочуть зробити бюджетниками

23 Грудня 2010 17:49
У вищих навчальних закладах державної і комунальної форм власності кількість студентів денної форми навчання, прийнятих на перший курс за державним замовленням, повинна становити не менше ніж 50% від загальної кількості студентів, прийнятих на навчання на перший курс.
Таку норму запропоновано у проекті закону про вищу освіту, зареєстрованому у Верховній Раді 2 грудня, повідомляє «ТСН».
Авторами його є депутати Олександр Єфремов, Олег Зарубінський, Сергій Ківалов, Олексій Логвиненко, Максим Луцький, Катерина Самойлик, Ігор Шаров.
Прийом до вузів буде здійснюватись на конкурсній основі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань та умінь вступників та їхніх здібностей з урахуванням середнього бала атестату та бала вищого навчального закладу, повідомили у прес-службі громадської ініціативи «Студентський спротив».
«Крім того, планується надавати право громадянам України право безоплатно здобувати другу вищу освіту на конкурсній основі, визначених Кабінетом міністрів», - зазначив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
tarasick Показати IP 23 Грудня 2010 19:36
Новину подали як хорошу. Але... І в діючому законі прописана норма 51%, а новий варіант встановлює норму в половину лише для стаціонару. Тобто заочників і "скороченців"-державників може не бути в принципі. Отакі пироги...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus