USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Польща продовжує годувати українців обіцянками

1 Червня 2009 13:05
Малий прикордонний рух між Польщею і Україною може бути відкрито до 20 червня поточного року. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковськи, – 1 червня повідомляють «Волинські Новини».
«Ратифікація цього договору повинна була пройти через обидві палати парламенту, а потім її підписує президент. Це вже відбулося. Потім іде обмін нотами між міністерствами закордонних справ обох країн, і за 10 днів договір набуває чинності. Важко передбачити, коли це відбудеться, може, 11 червня. Я думаю, до 20 числа ми повинні встигнути все це зробити», – сказав посол.
За його словами, документи жителям районів, що входять у зону дії договору, видаватимуть у двох консульствах Республіки Польща в Україні – у Львові та Луцьку.
Минулого тижня голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть заявив, що запровадження у дію малого прикордонного руху між Україною і Польщею можливе упродовж одного-двох тижнів.
Як повідомляв Укрінформ, Україна підписала угоду про малий прикордонний рух з Польщею 28 березня 2008 року. Підписання таких угод передбачене угодою про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом.
Угоди про малий прикордонний рух дають можливість громадянам, які проживають у прикордонній зоні, відвідувати без віз країни-сусіди України, але на відстань не більше 50 кілометрів від кордону.
Українсько-польська угода про малий прикордонний рух включала у прикордонну зону понад 1,5 тисячі населених пунктів в Україні. За оцінками МЗС Польщі, у цій зоні проживає приблизно 1,5 мільйона українців, які отримали право відвідувати Польщу без віз.
Проте Єврокомісія висловила свої зауваження до угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею. Вона вимагала зменшити ширину прикордонної зони з 50 до 30 кілометрів і скасувати обов’язкове медичне страхування, передбачене цією угодою, – пише Форум.
31 жовтня заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісеєв повідомив, що регламентом Європейського Союзу передбачається, що зона малого прикордонного руху повинна складати до 30 кілометрів, проте українській стороні вдалося переконати Європейську комісію розширити цю зону. Таким чином, зазначив Єлісеєв, прикордонна зона буде 30+.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 15:23
Хай ще місяця зо три-чотири потягнуть. А потім почнеться "дурдом Веселка" під консульством.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus