USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Про зарплати в «конвертах» можна поскаржитися по телефону

29 Березня 2010 10:45
У січні-лютому податківці влаштували масштабну облаву на підприємців та директорів підприємств, які виплачують зарплату в «конвертах» - порушення виявлені в 98 відсотків перевірених суб’єктів господарювання.

За результатами перевірок донараховано понад 110 мільйонів гривень податку з доходів фізичних осіб із врахуванням штрафних санкцій.

Під час перевірки податківці зареєстрували випадки, коли керівники підприємств отримують значні суми грошових коштів під звіт нібито для закупівлі товарно-матеріальних цінностей. Однак про використання зазначених коштів або не звітують, або в якості підтверджуючих документів надають документи без підтвердження.

Наприклад, під час документальної перевірки однієї фірми встановлено, що директором підприємства отримано під звіт кошти на суму 11,2 мільйона гривень. Ці кошти не були повернуті підприємству та використання яких не підтверджено документально. Донараховано 7,6 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій.

Із початку року виявлено майже 16 тисяч громадян, трудові відносини яких з працедавцями не були оформлені згідно з вимогами чинного законодавства. Це дало можливість фірмачам ухилитись від сплати до бюджету податку з доходів фізичних осіб та відрахувань до Пенсійного фонду.

За результатами вжитих заходів легалізовано працю 98 громадян.
Для здійснення контролю за повнотою та своєчасністю перерахування податку з доходів фізичних осіб до бюджету державною податковою службою проводиться комплекс заходів.

Зокрема, в державних податкових органах запроваджено телефони, за якими платники податків можуть повідомити про факти отримання заробітної плати у «конвертах». А також взяти під особистий контроль реагування на такі повідомлення, - інформує прес-служба ДПА України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus