USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Продажі нових легкових авто в Україні впали в 4,6 раза

16 Березня 2009 18:26
Продажі нових легкових автомобілів в Україні у лютому скоротилися в 4,6 рази (на 78,3%) у порівнянні з лютим 2008 року – до 10,902 тисяч одиниць, – повідомляють 16 березня «Волинські Новини».
Як повідомляється, такий результат відкинув український авторинок із міцного 7-го на 14-е місце в Європі, пропустивши вперед такі ринки як Швеція, Греція, Швейцарія, Австрія і навіть Польща.
«За темпами падіння ринку Україну обігнала лише Ісландія, де в кінці 2008 року було зафіксовано дефолт, і продали всього 91 авто за місяць», –констатують експерти групи.
Як інформує Корреспондент, на думку аналітиків, такий результат важливий як показник ефективності заходів щодо боротьби із кризою.
Також, експерти групи зазначають, що в багатьох країнах влади намагаються мінімізувати наслідки спаду ринку і пропонують різні підходи, від стимулювання покупця нового авто, який вирішив обміняти його на старе, до прямих дотацій автовиробникам.
Так, за їхніми даними, у лютому криза послабила свій вплив на ринки Європи, що вилилося в загальне падіння – 23%, а в країнах ЄС – на 18,3%, тоді як ще кілька місяців тому спад продажів досягав чверті ринку. При цьому в Німеччині в лютому за рахунок стимулювання покупців зростання продажів автомобілів склало 21,3%.
Крім того, експерти підкреслюють, що в Україні таке падіння зумовлено, перш за все, за рахунок «закручування гайок податків».
«А що ще можна було очікувати, коли стимулювати розлучатися зі старими авто вирішили непомірним транспортним збором, що перевищує в кілька разів вартість самого авто. Купувати нове авто «стимулювали» підвищеним акцизом і зростанням курсу валют, при цьому чомусь злетіли в ціні і авто українського виробництва», – зазначають експерти.
За даними компанії, за січень-лютий в Україні продано 31,89 тисячі  автомобілів – на 67% менше, ніж за два перші місяці 2008 року.
Раніше повідомлялося, що з моменту набуття чинності 6 березня закону про 13% – у надбавку на імпорт в Україну не було завезено жодного автомобіля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus