USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Путін пропонував Меркель «чеченський сценарій»

4 Лютого 2015 18:45
Володимир Путін пропонував Ангелі Меркель застосувати в Україні “чеченський сценарій”. Так, джерела, близькі до канцлера Німеччини стверджують, що відповідну заяву російський президент озвучив під час саміту G-20 в австралійському Брісбені, після чого Меркель змінила свою риторику по відношенню до РФ, - повідомляє 3 лютого Тиждень.ua.

У листопаді 2014 року під час саміту G-20 в австралійському Брісбені президент РФ під час розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що офіційний Київ може вирішити конфлікт на Донбасі методами, які використала Росія в Чечні. Про це пише видання The Financial Times.

Згідно з повідомленням, розмова між лідерами Німеччини та Росії відбулася пізно увечері у залі засідань готелю Hilton в Брісбені. За дві години Путін перерахував усі свої образи — від перемоги Заходу у холодній війні та розширення НАТО на схід до подій в Іраку, Афганістані та Лівії.

Джерела стверджують, що канцлер намагалася перевести розмову на ситуацію в Україні, однак пропозиція Путіна щодо можливого варіанту виходу з кризи її вразила.

“Коли він, нарешті, запропонував рішення, вона була шокована. Путін заявив, що Київ повинен вчинити з заколотниками так, як він (Путін - ред.) це зробив у Чечні: купити їх, пообіцявши автономію і гроші”, - йдеться в статті.

“Можливо, це є розумним рішенням як для полковника колишнього КГБ. Але для дочки пастора зі Східної Німеччини, з глибоким почуттям справедливості, це було неприйнятно”, - зазначають автори статті.

Джерела також розповіли, що коли зустріч, яка тривала до другої години ночі, закінчилася, канцлер Меркель і президент Путін були в поганому гуморі. Кілька годин по тому, Путін вилетів до Росії, залишивши саміт, в той час як Меркель остаточно зрозуміла, що на швидке завершення кризи не варто сподіватися.

Нагадаємо, під час саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, країни Заходу гостро розкритикували позицію Путіна і вкотре закликали Росію "припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні". Зокрема прем’єр- міністр Канади порадив Путіну "забиратися з України". Натомість президент Росії заявив, що російських військ на території України немає.

Путін достроково залишив саміт. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою виспатися перед початком нового робочого тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus