USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рада визнала Росію країною-агресором

27 Січня 2015 13:16
Верховна Рада визнала Росію державою агресором. Про це інформує Українська правда.

За відповідну заяву до ООН, Європарраменту, ПАРЄ, парламентської асамблеї НАТО, парламентської асамблеї ГУАМ, національних парламентів проголосували 271 депутатів.

"Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором та закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності винних за злочини проти людяності вчинені від початку російської агресії проти України", - наголошується в заяві.

ВР просить також "визнати РФ державою агресором, що всебічно підтримує терористів та блокує діяльність РБ ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку. А так звані "ДНР і ЛНР" визнати терористичними організаціями".

Крім того, депутати просять обмежити повноваження російської делегації ПАРЄ, доки РФ не припинить ігнорувати міжнародні вимоги. ВР також попросила про надання військової допомоги з метою посилення оборонних можливостей України, а також про надання гуманітарної допомоги.

Рада закликає міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупацію її території і посилити вимоги щодо повернення до міжнародно-визнаних кордонів"

"Україна залишається об’єктом воєнної агресії з боку РФ, яку вона здійснює серед іншого і через підтримку та забезпечення масштабних терористичних атак. Менш ніж за два тижні в наслідок військових обстрілів та дій підтримуваних Росією терористів у Волновасі, Донецьку та Маріуполі загинули понад 50 мирних громадян України. Місія ОБСЄ підтверджує, що обстріл Маріуполя проводився з підконтрольних терористам територій, а логіка трагічних подій свідчить, що це спланована кривава провокація, спрямована на залякування мирного населення", - зазначається в заяві.

"Ці трагічні події підтверджують, що Росія і підтримувані нею терористи не бажають виконувати Мінські домовленості, які нині залишаються єдиною міжнародно визнаною основою для мирного врегулювання. Від початку агресії наприкінці лютого 2014 року РФ систематично порушує норми міжнародного права, права людини, зокрема права на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території Донбасу. Цинізм кремлівської агресії, яка включає підтримку терористів на державному рівні перетворює вбивство безневинних мирних громадян на повсякденне явище. Очевидною є причетність Росії до таких терактів, як збиття цивільного пасажирського літака, трагедії у Волновасі, Донецьку та Маріуполі", - сказано в заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 27 Січня 2015 13:22
Фашистський режим в РФ розпочав війну проти України.
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Січня 2015 13:24
А кондитерська фабріка Порошенка як же працює у країні-агресорі?
опа до Штефан, Луцьк Показати IP 27 Січня 2015 13:40
Так як і російські банки та підприємства на Україні. Кому війна, а кому і мать родна(((
майже Показати IP 27 Січня 2015 13:31
за рік часу,нарешті спромоглися,коли кацапи вбили ніхто толком і не знає скільки людей.
Вацык Показати IP 27 Січня 2015 14:03
До лампочки, ваше визнавання !
ГАНЬБА єрємєєвцям до Вацык Показати IP 27 Січня 2015 14:15
"Вацик" - це мабуть Єремєєв, а з ним Івахів, Мартиняк, а з ними Литвимн та інші РИГИ, які НЕ ПРОГОЛОСУВАЛИ за визнання Росії агресором, а ДНР і ЛНР - терорестичними організаціями. Це просто жах! Кого наша завжди патріотична Волинь - батьківщина УПА, Колківської Республіки - делегувала до найвищого законодавчого органу Української Держави? Схаменімось брати і сестри - волиняни! Ці вороги української державності мають бути викинутими на смітник Української Історії.
дiдо до ГАНЬБА єрємєєвцям Показати IP 27 Січня 2015 14:24
Не репетуй
Это предательство Показати IP 27 Січня 2015 15:53
Я еще понимаю Деркача, Фурсина и других отпетых мошенников-регионалов. Но чтобы Еремеев, Ивахив и Мартыняк были иже с ними - мое волынское сознание не воспринимает.
дiдо до Это предательство Показати IP 27 Січня 2015 16:02
I ти не репетуй якщо не понiмаеш
Анонім до дiдо Показати IP 27 Січня 2015 19:23
може тобі 103 викликати на офіс
Битий до дiдо Показати IP 27 Січня 2015 19:57
Ти ,"дідо", видно сепара ще той! Досепаришся, якщо в АТО не поїдеш...
Анонім до Битий Показати IP 28 Січня 2015 10:07
адвокат Василюк І.М.погугли..знайти можна швидко...
Аналитик Показати IP 27 Січня 2015 18:53
Російська делегація в ПАРЄ змогла пролобіювати виключення ключових санкцій проти себе з проекту резолюції, яку буде ухвалено на поточній сесії асамблеї. Про це свідчить рішення, ухвалене за підсумками засідання Моніторингового комітету, пише Європейська правда. Глава моніторингового комітету, австрійський соціаліст Штефан Шеннах, запропонував проект документу, в якому визначав лише мінімальні обмеження повноважень росіян.
Анонім до Аналитик Показати IP 27 Січня 2015 19:33
Глава думского комитета по международным делам Алексей Пушков сообщил, что Германия предоставила официальные извинения за реакцию страны на слова Яценюка о «советском вторжении». Пушков уточнил, что извинения принес депутат Парламентской ассамблеи Европы (ПАСЕ) Андрей Хунко, представляющий ФРГ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus