USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Регіонали придумали, як позбавити Бандеру звання Героя

17 Лютого 2010 15:25
Представники Партії регіонів вважають, що аби забрати звання героя у Бандери, потрібно заборонити героїзацію «фашистських колабораціоністів» в Україні.
Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що знайшов спосіб скасування рішення президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері.
За словами народного обранця, юридично забрати звання героя у лідерів українських націоналістів буде складно. Тому «Верховна рада повинна ухвалити закон «Про заборону реабілітації й героїзації фашистських колабораціоністів 1933 – 1945 років», – зазначив політик. Він наголосив, що зокрема має на увазі заборону реабілітації Організації українських націоналістів і Української повстанської армії.
Колесніченко також назвав юридичні ускладнення, які відчує обраний президентом Віктор Янукович, якщо захоче скасувати героїзацію Бандери. «З юридичних причин новому президентові України Вікторові Януковичу буде дуже складно скасувати присвоєння звання «Герой України» (головнокомандуючому УПА) Роману Шухевичу і Степану Бандері. Адже в статуті нагороди «Герой України» не прописана можливість скасування указу про нагородження», – сказав депутат.
Зі слів регіонала, Янукович міг внести доповнення в цей статут про порядок скасування нагородження, але, зважаючи на те, що закон зворотної сили не має, застосовувати його в частині тих нагороджень, що вже відбулися, він не зможе.
«Єдиний вихід у сформованій ситуації – необхідне формування твердої політичної волі в парламенті й прийняття проекту Закону України «Про заборону реабілітації й героїзації фашистських колабораціоністів 1933 – 1945 років», – зазначив він.
На думку Колесніченка, ухвалення такого закону дасть можливість автоматично анулювати указ і створить у суспільстві основу для боротьби з «прихильниками радикального націоналізму і фашизму».
Нагадаємо, чинний президент Віктор Ющенко присвоїв Бандері звання Героя України 22 січня.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Розочка Показати IP 17 Лютого 2010 15:38
Але ж і тварина цей Колісніченко, як можна в нашій країні допустити. Одна добра справа Ющенка і тій не дадуть прожити... Бандера заслужив це звання, дай боже всім вміти відстоювати нашу Україну.
Знаючий Показати IP 17 Лютого 2010 15:48
Ха-ха-ха! Виходить буде засуджено і такого фашистського колаборанта - Радянський Союз
катя Показати IP 17 Лютого 2010 19:10
Только моя подруга вам прислала информацию, так вы уже ею распорядились... А Ющенко так и надо!И всем, кто голосовал не за Юлю! Прийдет снова азаровщина и кучмизм, снова не будет света в доме и продуктов на полке...
лор Показати IP 17 Лютого 2010 21:14
от жеш ублюдок
мудрий Показати IP 18 Лютого 2010 08:34
бідні,голодні,голі економіку промисловість піднімати потрібно,там мають бути укази постанови,тоді народ своіх героів сам назове
Анатолій Показати IP 18 Лютого 2010 11:28
Я вітаю всіх хто не прийшов на вибори і тих хто проголосував проти всіх. Зняття героя з Бандери - це ваша заслуга.
Юрій Показати IP 18 Лютого 2010 22:38
Враховуючи рішення Ради Європи від 2 квітня 2009р щодо ототожнення "нацистского, сталінского, фашистського та коммуністичного режимів", Колісниченко створює прецидент для скасування усіх комунофашистських нагород

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus