USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Маленький син зостався сиротою: загиблому на війні гранатометнику з Волині просять надати звання Героя України

16 Серпня 2023 14:35
Загиблому на війні військовому з Волині Ігорю Юрасову просять надати звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України 15 серпня зареєструвала його дружина Юлія Юрасова.

Ігор Юрасов народився 24 жовтня 1989 року в с. Перикса Тамбовської області, звідки, будучи немовлям, переїхав з батьками на малу Батьківщину матері – у село Залісся Камінь-Каширського району. Тут минуло його дитинство, тут вирішив плекати і своє майбутнє. За 2 тижні до повномасштабного вторгнення Ігор поїхав на заробітки до Польщі. У перші дні війни, не вагаючись, він повернувся до рідної України.

З 24.10.2022 року чоловік вступив добровольцем до лав Збройних сил України на посаду стрільця 3 відділення охорони, 2 взводу охорони роти охорони Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Волинської області.

Читати ще: Мріяв про вільну країну: загиблому воїну з Волині Михайлу Мітурі просять надати звання Героя України

06.12.2022 року Ігор Юрасов був нагороджений грамотою «За високий професіоналізм, відповідальність та наполегливість під час виконання службових обов’язків в умовах широкомасштабної збройної російської агресії, вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави та з нагоди Дня Збройних сил України».

11.02.2023 року старшого солдата призначили до 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша гранатометником, направивши на службу в місто Новоєлизаветівка Донецької області.

«Ігор Юрасов, позивний «Самець», з перших днів зарекомендував себе як справжній лідер. Рішучий, ініціативний, з вираженими організаторськими здібностями. Прагнув вчитися, вміло міг користуватися усіма наявними на нашому ВОПі вогневими засобами. Майже відразу я захотів, щоб він був командиром відділення. Однак Ігор завжди повторював: «Я личок не прагну, а з хлопцями стоятиму до кінця». Дуже швидко хлопці почали гуртуватися біля Ігоря, він користувався авторитетом. Коли постало питання на командира групи для закріплення на нових рубежах, то ні в кого не виникло сумнівів, що «Самець» підходить. У побуті поводив себе як гостинний господар. Вірний товариш, надійний побратим, лідер», – так говорив про Ігоря Юрасова командир другого єгерського взводу.

Воїн загинув 10 червня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Благодатне Донецької області.

Читати ще: Загиблому волинському військовому Валерію Сараванському просять надати звання Героя України

«Він був справжнім патріотом, мужнім і хоробрим воїном, люблячим чоловіком і батьком для свого єдиного синочка, якому за день до поховання тата виповнилось лише 2 рочки.

Ігор пішов захищати своїх рідних, близьких, свою землю, свою державу, він віддав найцінніше-своє життя заради перемоги України!

Юрасов Ігор Володимирович справжній Герой та заслуговує на присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно)», – йдеться в петиції.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів за 90 днів. Підтримати її можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus