USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахти підуть у приватні руки

15 Жовтня 2010 16:45
З наступного року Фонд держмайна почне виставляти шахти на продаж.
Міністр вугільної промисловості Юрій Ященко заявив, що під приватизацію потраплять всі шахти України, інформує «ТСН».
«Ми наступного року виставимо через Фонд державного майна всі шахти, скільки можна приватизувати. Це, ви розумієте, як розвідка боєм. Не можна сказати, скільки приватизовуємо. Потрібно виставити – подивимося», – сказав він.
На питання про цифру, виручену від приватизації, міністр заявив, що приватизація проходитиме за ринковим принципом. «Ринок вирішить, скільки коштуватиме шахта. Щоб побудувати шахту на мільйон тонн видобутку на рік, необхідно вкласти близько 2 мільярдів гривень, а покупець вже бере готовий бізнес, всю інфраструктуру родовища. Шахта повинна коштувати близько мільярда гривень», – зазначив Ященко.
За словами міністра, більш масштабно розвернути приватизацію заважає кредитна заборгованість шахт перед ТЕЦ і перед комерційними структурами за гірничошахтне обладнання.
«Ми зараз працюємо над цим питанням, і в нас є механізми, наприклад, є заборгованість в бюджеті, майже все не заплатили. Потрібно списати і все. І пені, і штрафи. Заборгованість перед Пенсійним фондом також була. Не знайшли механізму в держбюджеті, як списати. Заборгованість за електроенергію також можна через держбюджет ліквідувати», – сказав Ященко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хохма Показати IP 16 Жовтня 2010 10:05
Держава з наших податків розбудувала шакти, зокрема і в Нововолинську, а зараз за безцінь її викупить якийсь ПРдун, за місяць звільнить людей і розпродасть що можна, а дальше за наші гроші будуть думати як реанімувати підприємство бо люди ж без роботи. ПРдуни відкрито про це говорять:Щоб побудувати шахту на мільйон тонн видобутку на рік, необхідно вкласти близько 2 мільярдів гривень, а покупець вже бере готовий бізнес, всю інфраструктуру родовища. Шахта повинна коштувати близько мільярда гривень», – зазначив Ященко. Тобто 1 мільярд різниці на старті, а дальше схеми мінімізації. Якщо хтось ще думає голосувати за ПР, Литвина, Тигипка знайте-Ваші діти будуть жити в феодальній країні.
stepan Показати IP 16 Жовтня 2010 15:07
1oo пудов підтримую. Ці ПРскоти геть знахабніли В нас в Іваничівському районі знімають з виборів "Батьківщину". Народ обявив голодовку а головний ПРівець району звалив в Луцьк тіпа він не при дєлах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus