USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Штрафи за забруднення лісу хочуть збільшити у 10 разів

2 Лютого 2011 16:39
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення».
Ухвалені зміни стосуються посилення відповідальності за забруднення лісів. За рішення проголосували 344 із 413 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, інформує УНІАН.
Проект Закону України передбачає посилення відповідальності у формі десятикратного збільшення штрафів за вчинення правопорушень, передбачених статтею105 Лісового кодексу України та відповідно статтями 72, 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У документі йдеться, що пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, промисловими і комунально-побутовими викидами, відходами, що спричиняє його всихання чи захворювання, загрожує накладенням штрафу на посадових осіб від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, за засмічення лісів відходами накладається штраф на громадян від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 30 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus