USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скорочення держзамовлення у вузах відбувається через кризу

4 Червня 2009 19:08
Скорочення державного замовлення на підготовку фахівців у вищих навчальних закладах відбувається через кризу, – заявив Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук. Про це 4 червня повідомляють «Волинські Новини».
«Ми переживаємо фінансово-економічну кризу, весь народ, і не тільки в Україні, в цей рік переживає кризу. Якщо запропоновано скоротити, зокрема, по Міністерству освіти і науки десь на 10% державне замовлення, я не бачу трагедії, щоб на один рік, цього року це зробити», – сказав міністр. Також він зазначив, що за деякими напрямами освіти вже спостерігається надлишок кадрів. Зокрема, це стосується кількості юристів та економістів.
«Держзамовлення в такому напрямку як декоративно-прикладне мистецтво буде збережене в повному обсязі. Йдеться також про те, що державне замовлення залишиться в сфері підготовки фахівців готельного господарства в тих містах, де проводитиметься Євро-2012. Мова не йде про скорочення заради скорочення», – підкреслив пан Вакарчук.
Нагадаємо, 2 червня студентські організації виступили проти намірів Кабінету міністрів України затвердити зменшення обсягів прийому на навчання в державні вищі навчальні заклади в 2009 році.
За даними студентських організацій, уряд додатково збирається позбавити права отримувати вищу освіту за державні кошти приблизно 10% студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus