USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Студенти України отримають міністерські кредити на навчання?

3 Березня 2009 16:51
Студенти, що навчаються на контрактній основі і не мають можливості заплатити за своє навчання, можуть взяти кредит у Міністерства освіти. Про це 2 березня повідомляють «Волинські Новини».
Студентів, що не можуть оплачувати за навчання за контрактом стає в Україні все більше. За даними Міносвіти, понад 1,5 мільйона українських студентів здобувають освіту в навчальних закладах на платній основі.
Як інформує Освітній портал, причиною неплатоспроможності при оплаті навчання стала криза в країні. У деяких студентів батьки потрапили під скорочення або їм була зменшена заробітна плата. У інших – заморожені депозити.
Про існування проблеми несплати серйозно замислилися в Міністерстві освіти і науки. «Поки випадків неоплати не дуже багато, але в найближчому майбутньому ми чекаємо хвилю невиплат за навчання через кризу», –  розповів заступник директора департаменту вищої освіти Юрій Коровайченко.
У НАУ також підтвердили, що вже є випадки, коли контрактники не можуть платити за навчання. «Але ми можемо дати відстрочення до закінчення дії депозиту або перевести людину на бюджет. А ще студент може десь підробляти і платити за навчання. Наприклад, літом багато вільних місць в Борисполі, там непогано платять», – пояснює нам ректор університету Микола Кулик.
Коровайченко радить при виникненні у студентів проблем з оплатою відразу звертатися до керівництва ВНЗ. «Можливий варіант – взяти у міністерства пільговий кредит під 3% на 15 років. Якщо людина поїде працювати в сільську місцевість, вона його взагалі не повертає.
Минулого року нам дали на це 15 мільйонів гривень. Скільки буде цього року, поки що невідомо, але, не дивлячись на кризу, вони точно будуть», – завірив пан Коровайченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus