USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Таїнство сповіді в Почаївській Лаврі. ФОТО

24 Березня 2010 10:08
Щороку волинські паломники на чолі зі своїм архіпастирем керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом у суботу Похвали Божої Матері відвідують Свято-Успенську Почаївську Лавру з нагоди престольного свята одного з храмів обителі.
Цього року паломництво розпочалося з молебня для подорожуючих біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька, який очолив владика Ніфонт. У своєму слові перед паломництвом митрополит закликав усіх подорожуючих смиренно молитися у Лаврі, щоб достойно приступити до Таїнств Сповіді та Причастя.

Святкову всенічну, яка звершувалась у Свято-Успенському соборі Лаври, очолив митрополит Ніфонт. Йому співслужили архієпископ Тернопільський та Кременецький Сергій, архієпископ Кам\'янець-Подільський і Городоцький Феодор і архієпископ Почаївський Володимир, вікарій Київської митрополії, намісник Лаври.

Після особливого прочитання Акафісту Божій Матері, під час якого співали архієрейський та братські хори обителі, присутніх у храмі помазали святою оливою біля чудотворної Почаївської ікони Божої Матері.

Перебуваючи у Лаврі, митрополит разом з паломниками приложились до місцевих святинь: мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, а також до стопи Божої Матері.

Довідково:
Особливе місце серед почаївських святинь займає так звана «Тепла Церква». Ця церква освячена на честь Похвали Пресвятої Богородиці, чому й зветься Похвальною.

Спочатку вона містилася на західному краю братського корпуса. Храм був без прикрас, іконостас був простенький.

У 1861 році церква була перенесена на нове місце, де стояла друкарня. Стелю зняли, стала велика двоповерхова церква. Освячення відбулося 23 вересня 1862-го року.

Пізніше поставили в Теплій Церкві новий іконостас, триповерховий і весь позолоченого. Ікони малювали свої лаврські малярі, вони ж і розписали всю теплу церкву.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus