USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Техогляд легкових автівок можуть відмінити

18 Серпня 2010 11:51
Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський доручив спростити процедуру походження технічного огляду та вивчити доцільність його проходження для легкових автомобілів.

Про це пише сайт Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

«Ніде в Європі немає такого технічного огляду. Наша ідея – цей анахронізм радянської влади взагалі ліквідувати», – зазначив очільник комітету.

За його словами, техогляд вимагає збору великої кількості документів і сплати значних сум за послуги. Зокрема, власник автомобіля має надати довідку, що він не був оштрафований за порушення правил дорожнього руху. Якщо ж водієві був виписаний штраф, то йому необхідно надати копію судового рішення про сплату штрафу – інакше він не може пройти техогляд, хоч в українському законодавстві немає жодного акту, відповідно до якого водій може дістати відмову в техогляді на підставі факту несплати штрафу.

Отримати дане судове рішення також проблематично. Прийомні години в суді обмежені. За один прийом водій може лише подати заяву на видачу копії, а отримати саму копію може лише за два тижні.

За словами Михайла Бродського, його комітет вивчатиме доцільність проходження техогляду для легкових автомобілів, і за потреби ставитиме перед урядом питання про його скасування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SysR Показати IP 18 Серпня 2010 13:46
Давно пора. Ще б зробили як у ЄС маєш техпаспорт можеш їхати, а не так як в нас іменний техпаспорт чи доручення.
Man Показати IP 18 Серпня 2010 15:22
Нахера те доручення потрібне? Дибільна країна не може подивитися і взяти приклад з Європи.Те саме з техоглядом.
Волиняка Показати IP 18 Серпня 2010 16:35
А бабло брати де будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus