USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тігіпку радять покаятися перед жінками

12 Вересня 2010 13:27
Віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка звинуватили в створенні «армії безробітних жінок», закликавши вибачитися перед всіма жінками України і покаятися.
Про це Голова Комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, і депутат БЮТ Наталія Королевська заявила в ефірі одного з телеканалів, - пише Газета.ua.
За її даними, Україна знаходиться на передостанньому місці в світі за тривалістю життя жінок.
«У нас середня тривалість життя жінок 74 роки. Після нас тільки Папуа Нова Гвінея і Багами. А в решті країн жінки живуть довше. Тому я вважаю рішення збільшити пенсійний вік для жінок просто злочином», - наголосила вона і закликала Тігіпка вибачитися перед всіма жінками України і покаятися.
Звертаючись до Тігіпка, голова парламентського комітету зазначила, що він провалив переговори з МВФ.
«Ви зазнали фіаско в цих переговорах, тому тепер ідете на лінійні реформи - піднімаєте пенсійний вік для жінок. А ви створили 180 тисяч нових робочих місць наступного року? Це для тих жінок, які не зможуть піти на пенсію, тому що вони будуть змушені допрацьовувати, не маючи робочого місця. Ви наперед створюєте цілу армію безробітних жінок, не надавши їм робочого місця», - заявила Королевська.
Політик відзначила неспроможність заяв уряду про те, що збільшення пенсійного віку для жінок дасть змогу наповнити Пенсійний фонд.
«Збільшення пенсійного віку для жінок наступного року скоротить дефіцит пенсійного фонду лише на 3%. Це дасть максимум 2 млрд. грн. з 37 млрд, необхідних Пенсійному фонду. Це не результативна реформа. Це - емоційна реформа», - вважає Королевська.
Голова парламентського комітету вважає, що перед тим як проводити пенсійну реформу, необхідно підняти якість життя людей і дати можливість жінкам мати гідну роботу і гідну пенсію.
«Щоб наповнити пенсійний фонд, починати треба не з підняття пенсійного віку для жінок. Перше, що ми повинні зробити – це провести детінізацію економіки, збільшити надходження до бюджету і за рахунок цього зросте й Пенсійний фонд», - заявила Королевська.
За її словами, сьогодні понад 50% економіки знаходиться в тіні. А ті фіскальні методи, які контролюючі органи застосовують до підприємців, призводять до того, що бізнес іще більше йде в тінь.
Нагадаємо, Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років для отримання кредиту stand by на суму 15,15 млрд. доларів протягом 2,5 років.
Відповідно до цього зобов'язання, збільшення пенсійного віку для жінок здійснюватиметься на 6 місяців щороку, починаючи з 2010 року.
Українська влада також зобов'язалися до кінця вересня розробити і внести на розгляд парламенту законопроект, що передбачає і збільшення мінімального строку пенсійного страхування з 5 до 15 років.
Передбачається, що такі заходи сприятимуть зменшенню видатків Пенсійного фонду на 6,2 млрд. гривень і дефіциту - на 2 млрд. гривень 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не забули? Показати IP 12 Вересня 2010 15:48
Ніхто не забув, що Романюк офіційно висувається від партії Тігіпка?
TFA Показати IP 12 Вересня 2010 18:58
Ой, а коли пора на пенсію йти, то чомусь жінки продовжують працювати...
Волиняка Показати IP 12 Вересня 2010 20:34
Кредити від МВФ то є зашморг на шиї всієі УКРАЇНИ!
* Показати IP 12 Вересня 2010 21:59
Цікаво, а якщо у МВФ з'явиться пропозиція віддати у рабство на 10 років якусь з областей України за 10 млрд. гривень наш уряд піде на це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus