USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЦВК: влада використовує адмінресурс у виборах

12 Жовтня 2010 08:36
Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що через використання владою адміністративного ресурсу у процесі підготовки та проведення виборів до місцевих органів самоврядування фактично заблоковано участь політичних партій, які опонують владі.

Про це Усенко-Чорна заявила сьогодні на зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, – повідомляє Радіо "Свобода".

«Уперше за останні роки в Україні сформовані виборчі комісії не на паритетних засадах, а при цілковитому домінуванні окремої політичної сили. Таке домінування у виборчих комісіях спотворює не тільки загальні принципи проведення вільних чесних виборів, але й викривлює на практиці право взяти участь у виборах в окремих регіонах». Сьогодні, за словами Усенко-Чорної, «одна з потужних політичних сил, по суті, позбавлена можливості брати участь у виборах».

«У діяльність політичних партій втручаються органи виконавчої влади, зокрема, адміністративним шляхом заблокована участь у виборах конкретної політичної сили», – сказала Жанна Усенко-Чорна.

Заступник глави ЦВК повідомила представникам європейської організації, що «найбільшими вадами та погрозами нового закону про місцеві вибори, ухваленого перед виборами, є скорочення строків виборчого процесу».

На її думку, це практично руйнує право партій на оскарження результатів і дій виборчих комісій.

«Хоча номінально таке право в законі присутнє, але практика і швидкість виборчого процесу це право призводить до нуля», – уточнила Усенко-Чорна.

«Закон виписаний таким чином, щоб максимально розширити коло для використання адміністративного ресурсу», – вважає заступник глави ЦВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вот так! Показати IP 12 Жовтня 2010 09:39
А хто є влада на сьогодняшній день? Це мер м ,Луцьк Шиба-обирався від БЮТ;голова Волинської обл,ради Грицюк-обирався від БЮТ;та команди цих обранців...
Симон Показати IP 12 Жовтня 2010 12:59
Та Ви шо??? Не може бути??? Ай-яй-яй, як же ж то так!!! Ніколи раніше не чув про таке!! ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus