USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луганському аеропорту військові залишаються заблокованими

20 Липня 2014 15:55
У Луганському аеропорту в даний час українські військові залишаються заблокованими, у їх частині є 4 загиблих більше 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на власні джерела, які знаходяться безпосередньо у заблокованій терористами військової частини в Луганському аеропорту. «Ми залишаємося заблокованими. Ми самі не впораємося, потрібна допомога. Наша авіація не працює, артилерія теж погано працює. Нас регулярно артилерія обстрілює, пошкоджено багато нашої техніки... Якщо ми ще 2-3 рази спробуємо виїхати в розвідку, тут рятувати вже нікого буде»,- кажуть співрозмовники УНІАН.

Військові розповіли, що вчора, 19 липня, вони спробували прорватися з оточення терористів, але потрапили в засідку і понесли втрати. Вони пояснили: «Вчора у нас був бій, ми виїхали зустрічати колону (українських військових Нацгвардії - УНІАН), але потрапили в засідку, нас розбила артилерія. Ми понесли втрати - одного вбили, сім поранено. Ми повернулися назад. Трафік не відновити, ніхто не може проїхати і ми не можемо виїхати».

Зі слів військових, зараз на території, яку вони обороняють, в Луганському аеропорту четверо загиблих і 15 поранених, яким необхідна термінова допомога, в тому числі хірургічна.

«У нас тут є четверо загиблих. Але це число може зрости, тому що у нас більше 15 поранених, у тому числі тяжкопоранених, а медикаментів мало. Наші медики надають першу допомогу, обробляють рани, роблять перев'язки, але у них немає обладнання, а багатьом пораненим потрібно робити операції. Також закінчуються антибіотики», - сказали співрозмовники.

Також вони зазначили, що продукти харчування ще є, але існує гостра проблема з питною водою. «Харчування у нас ще є, але закінчується. Половина з того, що ми привезли з собою, згоріло. Що залишилося - розтягуємо. Також проблематично з водою. Технічна вода ще є, а з питною - погано. На свій страх і ризик вибираємося, набираємо і повертаємося», - сказали військові. І повторили: «Нам потрібна допомога, або рятувати тут вже буде нікого».

Нагадаємо, українська армія, долаючи опір бойовиків, сьогодні вранці увійшла в Луганськ. Тривають бої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тетушкой Показати IP 20 Липня 2014 16:28
GTA не проконало
Ірина Показати IP 20 Липня 2014 17:22
Луганський аеродром обстрілюють і надалі. Ніякої допомоги !!! Солдати мають одне спасіння – це бункер. Разом з ними поранені та загиблі. Ніякого коридору чи контролю з боку української армії і Міністерства оборони України не має. Стріляють безперестанку вже тиждень. Матері Закарпаття та Волині, звертаємось до Вас: дзвоніть до Ваших синів – вони Вас берегли і не говорили, що знаходяться в Луганському аеропорту. Наші сини благають про допомогу. Хто має якусь інформацію чи може допомогти, дуже просимо дзвоніть: Ірина 050 814 64 23, 098 589 71 98 Ольга 050 026 96 19, 097 587 17 48

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus