USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кабміні готуються до кадрових перестановок

5 Листопада 2010 13:58
Після місцевих виборів та призначення нового генпрокурора пройде масштабна кадрова ротація в Кабміні.
У коридорах влади обговорюються декілька можливих сценаріїв перестановок, інформує «Дело».
Серед губернаторів, що мають шанси після виборів увійти в уряд, значаться прізвища прем'єр-міністра Криму Василя Джарти і губернатора Вінниччини Миколи Джиги.
Першому пророкують посаду міністра транспорту. Зараз цю посаду займає людина народного депутата від Партії регіонів Костянтин Єфименко. На користь звільнення Єфименка свідчать нападки на його відомство з боку керівника КРУ Петра Андрєєва.
Що стосується Джиги, то йому пророкують посаду міністра внутрішніх справ.
Чинний міністр Анатолій Могильов, як очікується, буде відправлений на роботу до Криму. Сам головний міліціонер країни версію про своє переведення на роботу в Сімферополь не коментує, хоча «Делу» заявив, що буде виконувати будь-яке рішення президента.
Місце голови Міністерства економіки Василя Цушка займе екс-керівник Податкової адміністрації в уряді Тимошенко Сергій Буряк.
У свою чергу, Цушко займе посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій. Крім Цушка на цю посаду можуть призначити Анатолія Присяжнюка, який зараз керує Київською областю.
Не обминуть зміни і Міністерство охорони здоров’я. Нині відомство очолює Зиновій Митник. Міністр виграв місцеві вибори по одному з мажоритарних округів в Івано-Франківській області і тепер зможе поступитися свій пост.
До такого сценарію Митника підштовхує давній конфлікт з «регіоналами», які курують питання медицини в парламенті.
У результаті відомство може очолити екс-перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда, або нинішній секретар РНБО Раїса Богатирьова. А її місце, за даними різних джерел, найближчим часом дістанеться екс-генпрокурору Олександру Медведьку. За іншою версією, Богатирьовій може дістатися посада ректора медуніверситету імені Богомольця.
Після того, як місце мера Одеси займе голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв, його крісло у відомстві також спорожніє.
Є версія, що його пост займе нинішній заступник Костусєва і брат першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна Рафаель Кузьмін.
«Ротації в Кабміні, безумовно, будуть. Це стосується і Мінтрансу, і Міноборони, і МОЗ ... Але це все буде вирішувати президент, тому остаточного сценарію ніхто не знає», - резюмує депутат Святослав Піскун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus