USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку видаватимуть дозволи на перетин польського кордону

15 Травня 2009 17:01
З 19 травня цього року починає діяти довгоочікувана угода про малий прикордонний рух між Польщею та Україною. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Щоденний Львів, угода стосується жителів прикордонної зони, тобто 30-кілометрової смуги з обох боків кордону.
Дозволи для перетину кордону без паспортів і віз видаватимуть консульства у Любліні, а також у Львові та Луцьку. На підставі таких дозволів громадяни матимуть змогу перебувати на другому боці кордону не більше, ніж 90 днів протягом півроку.
Дні рахуються з часу першого перетину кордону. Дозволений час перебування без перерви становитиме максимально 60 днів. Такі дозволи видаватимуть жителям прикордонної зони на 2 роки, а наступні дозволи – на 5 років.
Щодо іноземця, який порушив принципи перебування у Польщі, будуть застосовуватися суворі санкції. Рішення про те, щоб людина виїхала з Польщі, буде означати заборону в‘їзду до трьох років. А видворення з Польщі заборонятиме в‘їзд до 5-ти років і накладатиметься штраф.
На Підкарпатті РП малий прикордонний рух обслуговуватиметься у трьох пунктах пропуску: «Корчова-Краковець», «Медика-Шегині» і «Коростенько-Смільниця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 17:14
Ну, все хана, теперь на визу придется неделю в очереди стоять. И так сейчас все село поперлось за рабочими визами, а теперь начнется полный дурдом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus