USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна більше не вимагає довідку про СНІД в іноземців

19 Січня 2011 13:19
Україна скасувала зобов'язання для іноземців надавати довідку про відсутність ВІЛ/СНІД при отриманні української візи.
За повідомленням Всеукраїнській мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, цього тижня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення», повідомляє Кореспондент.
Він скасовує обов'язкову довідку на ВІЛ/СНІД, яку повинні були надавати іноземці для отримання української візи. «Ця норма давно вважається дискримінаційною у всьому світі і відсутня майже в усіх цивілізованих країнах світу, - кажуть в організації. - Подолання її Україною є значним кроком вперед у сфері захисту прав людини і зниження дискримінації до людей, хворих на ВІЛ/СНІД».
Також новий закон дозволяє лікарям інформувати партнерів ВІЛ-інфікованих осіб про те, що вони піддавалися ризику зараження.
«Ця норма дуже важлива для зменшення інфікування ВІЛ. Вона дозволить лікарям, не розголошуючи інформацію про хворобу пацієнта, попереджати його партнера про можливість зараження. Тобто на ділі лікар буде просити людину здати тест на ВІЛ, оскільки, на його думку, вона могла інфікуватися . Але водночас, лікар не матиме права напряму вказувати, від кого міг заразитися пацієнт», - зазначила юрист організації Ірина Варшик.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus