USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна посіла останнє місце по витратах на домашнє господарство

4 Травня 2009 17:00
46-мільйонна Україна займає останнє місце серед 10 країн Східної Європи за рівнем видатків на домашнє господарство, а 2-мільйонна Словенія – перше. Про це 4 травня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, про це свідчать результати дослідження RegioPlan Consulting. Так, середньостатична сім’я у Словенії на ведення домашнього господарства витрачає на рік 21 тисячу євро в порівнянні з 2,5 тисячі євро, які витрачає середня сім’я України.
Після Словенії серед країн Східної Європи найбільше на домашнє господарство тратять хорвати (12 тисяч євро). Шосте місце в рейтингу посіла Польща з 11 тисячами євро видатків, за якою йдуть угорці, румуни, росіяни, болгари й останні – українці.
TVN24 не надав конкретних даних по витратах в цих країнах, а також місця в рейтингу з витратами в Чехії та Сербії. Водночас, згідно з повідомленням, в Україні понад 50% видатків на домашнє господарство витрачаються на продукти харчування, в той час, коли словенці витрачають на харчі лише 17% від усіх видатків.
Поляки на харчування витрачають близько 30% грошей свого домашнього бюджету, 20% на транспорт, та 10% – на оплату комунальних послуг.
Як зазначив представник RegioPlan Consulting, «частка видатків на харчування у загальних споживчих видатках є індикатором економічного розвитку та добробуту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Травня 2009 16:38
З яких це пір Росія почала до Європи відноситись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus