USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Україна потягне газ за 201 долар

4 Січня 2009 14:52
Прийнятною для України ціною за російський газ є 201 долар за тисячу кубометрів. Про це заявив голова «Нафтогазу Україна» Олег Дубина в ефірі 5 каналу, – повідомляють «Волинські Новини».
Він нагадав, що таку пропозицію раніше вже озвучили у спільній заяві Президент Віктор Ющенко і Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
При цьому ставка транзиту має складати 2,05 дол. за тисячу кубометрів на 100 км відстані.
Дубина пояснив, що ціна у 250 дол., на якій наполягає «Газпром», є економічно необгрунтованою та неприйнятною, – повідомляє «Українська правда».
Водночас Дубина в черговий раз заявив, що «Нафтогаз України» не має боргів перед «РосУкрЕнерго», яка постачає російський газ.
За його словами, 30 грудня НАК повністю закрив розрахунки за спожитий у 2008 році газ, перерахувавши «РосУкрЕнерго» 1 млрд. 522 млн. 800 тис. дол.
Дубина підкреслив, що подальші розрахунки - між «РосУкрЕнерго» та «Газпромом» - не є відповідальністю «Нафтогазу України».
«За інформацією, яка у мене є з «Газпрому», 31-го числа прийшло 511 мільйонів. Це не моє питання – питати у «РосУкрЕнерго», чому вони не розрахувалися одним платежем, як отримали ці кошти до себе?» - зауважив голова «Нафтогазу».
«Чому вони розірвали – 31 грудня 511 млн., а в наступні дні, тому що довгі свята, і треба може заробити на цьому на банківських рахунках – я це не берусь пояснювати і обговорювати це питання», - продовжив Дубина.
«Це хай вони розбираються між собою. Я знаю, що 30-го числа я виконав обов’язки по контракту, які були», - додав він.
Крім того, Дубина наголосив, що непідтверджені судовими рішеннями штрафні санкції не є боргом. Він також заявив, що йому нічого невідомо про новий «борг», про який заявила компанія «РосУкрЕнерго».
«Позов на «Нафтогаз» в 55 мільйонів дійсно лежить в Стокгольмському суді. Це відносини «Нафтогазу» і «РосУкрЕнерго» у 2006 році. Цим позовом займаються адвокати. Ось це я знаю. Все інше я не знаю», - повідомив Дубина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus