USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна вже зібрала перший мільйон тонн зерна

26 Червня 2009 16:45
Україна до 26 червня зібрала 1 мільйон тонн зерна. Про це заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, – 26 червня повідомляють «Волинські Новини».
«Один мільйон тонн зерна ми вже намолотили. Жнива проводяться в п’яти областях», – сказав він на прес-конференції у Києві в п’ятницю. За словами пана Козаченка, урожай зерна в поточному році буде в обсязі приблизно 39 мыльйонів тонн, а перехідні залишки з торішнього врожаю оцінюються приблизно у 8 мільйонів тонн.
Як інформує Корреспондент, експерт побоюється, що велика пропозиція зерна на початку маркетингового року може призвести до значного зниження внутрішніх цін на нього. Крім того, пан Козаченко висловив стурбованість відсутністю в аграріїв необхідних ресурсів для проведення збиральної кампанії.
За його словами, з необхідних на збирання зерна приблизно 5 мільярда гривень господарства мають тільки 50% коштів. «На поточний момент необхідно приблизно 5 мільярдів гривень для того, щоб ефективно провести збір. Таких коштів немає. Приблизно половини не вистачає для того, щоб провести вчасно, без втрат ці роботи», – сказав він.
Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики України прогнозує врожай зерна на 2009 рік в обсязі 42-43 мільйона тонн проти зібраних у 2008 році 53,3 мільйона тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus