USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська книга відвойовує позиції на ринку

18 Квітня 2009 15:00
Українці почали віддавати перевагу не російській, а вітчизняній книжковій продукції, – 18 квітня інформують «Волинські Новини».
Так, за словами директора дистриб’юторської компанії «Саміт-книга» Ігора Степуріна, структура продажів компанії свідчить, що споживач зорієнтувався на українську книгу. Це, на його думку, пов’язано з тим, що російські видавці стали випускати менше книжок і підняли ціни на них до захмарних висот.
Деякі українські видавці, з якими спілкувалися «Коментарі», що опублікували статтю на цю тему, також підтвердили, що за останні три місяці надходження грошей від підприємств книжкової торгівлі зросли.
Але таку позитивну динаміку відчули не всі видавництва й дистриб’ютори, а тільки ті з них, хто розширив асортимент книжкової продукції, зауважує видання. Таких видавництв, за даними Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, приблизно 15%. Ще 25% українських видавництв принаймні змогли зберегти наклади й асортимент на докризовому рівні.
Однак, щоб скористатися з такої загалом сприятливої ситуації на ринку, українським видавцям потрібні обігові кошти, за рахунок яких можна і далі розширювати ассортимент, – пише УНІАН.
Адже видавець, відзначає видання, за нинішніх умов виявився найбільш уразливим. Він, по суті, виступає універсальним кредитором, роблячи передоплату за послуги друку й віддаючи продукцію на реалізацію в магазини. Водночас недорозрахунки дистриб’юторів з видавцями, за даними УАВК, досягли 40%.
Окремі банки вже готові кредитувати комерційні видавничі проекти, але вимагають, щоб видавець і поліграфіст обслуговувалися в їхньому ж банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus