USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українських солдатів вчитимуть патріотизму

15 Червня 2010 11:52
Міністерство оборони розробило концепцію військово-патріотичного виховання в армії. Вона має виховувати у солдатів почуття любові до батьківщини, поваги до української мови і державних символів, а також поглиблювати знання з історії України. Втім вихованню солдатів перешкодить відсутність фінансування.

Про це пише «Комерсант».

Міністр оборони Михайло Єжель підписав наказ про затвердження концепції військово-патріотичного виховання у збройних силах (ЗСУ). Основними завданнями концепції, зокрема, є виховання у солдатів почуття любові до батьківщини, поваги до української мови і державних символів, Конституції і законів України, бойового прапора ЗСУ, а також військових ритуалів і військової символіки. Об'єктами патріотичного виховання є не лише військовослужбовці, але і допризовники, резервісти, вихованці ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Окремі положення концепції передбачають вивчення в армії історії України шляхом «об'єктивного та неупередженого висвітлення подій і протидії історичним фальсифікаціям».

«Варто ставити в приклад льотчика-героя Івана Кожедуба, великого льотчика, героя Радянського Союзу Аметхана Султана. Що ж стосується Української повстанської армії - якщо сказано в історичних документах, що вони займалися антифашистською діяльністю на території України, це необхідно враховувати», - пояснив «Комерсанту» старший офіцер відділу військово-патріотичного виховання Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних сил Петро Мазіпчук.

Як повідомив заступник начальника управління пропаганди головного управління виховної та соціально-психологічної роботи ВСУ Василь Ковтун, на основі затвердженої концепції до кінця поточного року буде розроблена програма конкретних заходів, яка почне діяти з 2012 року. За його словами, єдине, що може перешкодити патріотичному вихованню у ЗС, - брак фінансування.

«На програму військово-патріотичного виховання 2008-2011 років передбачалося виділити 15,3 мільйонів гривень, але її фінансування здійснювалося за залишковим принципом (програма 2008-2011 років була профінансована на 70%) А бойовий дух військовослужбовців піднімають конкретні справи, наприклад парад до 65-ї річниці Перемоги, на який також необхідні кошти «, - зазначив Василь Ковтун.

Тим часом голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що брак патріотизму пояснюється не тільки недостатнім фінансуванням.

«Людина в погонах має вірити в те, що його робота потрібна країні. Це мотивує його переносити тяготи і позбавлення військової служби. Патріотизм військовослужбовців досягається через довіру до влади. Керівництву Міноборони і держави слід демонструвати відповідальне і порядне ставлення до армії. Тримати слово. Інакше ніякі накази і програми патріотичного виховання військовослужбовців не допоможуть», - заявив Анатолій Гриценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 16 Червня 2010 10:53
Ну що, прощай козацький дух у Збройних Силах. Тепер будуть вчити любити "совєтскую родіну", "совєтскую Украіну", "соціалістічєскую Украіну", бойовий дух піднімати парадами (який маразм!!!) і знову не знайдуть можливості перевести силові структури на укураїнську мову, бо "парні із рєгіонав знают лішь радной русскій, бєларусскій, малдавскій, вєнгєрскій і т.д. язик". Так боролись всі з Юлею, що втратили Україну!
Костя 33 Показати IP 16 Червня 2010 11:25
УРА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus