USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні ліки маркуватимуть за допомогою шрифту Брайля

21 Травня 2009 10:22
Верховна Рада встановила обов’язкове маркування ліків за допомогою шрифту Брайля з 2010 року. Про це 21 травня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, за прийняття законопроекту № 2625 проголосувало 340 депутатів при 226 необхідних. Депутати визначили, що на зовнішній упаковці ліків повинні бути написані шрифтом Брайля їх назва, дози діючої речовини та форми препарату.
Депутати вирішили ввести в дію такі зміни до закону «Про лікарські засоби з 2010 року».
Довідково:
Для зображення букв шрифтом Брайля використовуються шість точок, розташованих у два стовпці, по три в кожному, частина з яких опуклі, і за рахунок їх розташування позначаються різні літери і символи. У свою чергу фінські фахівці з університету Тампере в квітні цього року завершили розробку першого дисплея, текст на якому можуть читати сліпі люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus