USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні страйкують ветеринари

14 Лютого 2011 17:36
Ветеринарні лікарі з 14 лютого оголосили всеукраїнський страйк через заборону використання кетаміну: на період страйку всі ветклініки України відмовляться від проведення оперативних втручань на тваринах.
Як повідомили в Асоціації ветеринарної медицини України, страйк триватиме до 21 лютого, – інформує Gazeta.ua.
Таким чином ветеринари хочуть привернути увагу громадськості до ситуації, що склалася.
Разом з тим ветеринарні лікарі збирають підписи під петицією «Операції для тварин – без болю і страждань!», яку мають намір відправити до Кабінету міністрів України.
Згідно з Постановою КМУ №4 від 5 січня 2011 року, до групи препаратів «психотропних засобів» віднесено кетамін, який входить до складу препаратів, що використовуються у ветеринарії для проведення загальної анестезії тварин і широко використовується у ветеринарній практиці.
На сьогодні використовувати кетамін можна тільки за наявності спеціальної ліцензії, якої у більшості ветеринарних клінік країни немає.
У свою чергу ветеринари зазначають: речовини-замінники коштують дорожче і не знеболюють, а просто роблять тварину нерухомою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus