USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вакарчук змусить науковців писати для Вікіпедії

10 Березня 2010 09:33
Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук закликав українських науковців написати хоча б по 2–3 статті для українського сегмента Інтернет-енциклопедії «Вікіпедія».
«Український сегмент енциклопедії може суттєво розширитися, якщо кожен з українських науковців напише хоча б по 2–3 статті з його напряму діяльності. До роботи можна залучати й студентів старших курсів, які під керівництвом своїх викладачів, змогли б долучитися до створення потужної української Вікіпедії. Адже написати чи відредагувати статтю в цій Інтернет-енциклопедії може кожен. Формування українського сегменту Вікіпедії є завданням національного значення», - повідомив Вакарчук.
Міністр вважає, що українська Вікіпедія сильно поступається своїм аналогам і за якістю. Багато наявних статей мають уривчастий, неповний і незавершений характер. А це спонукає українських Інтернет-користувачів читати російську, англійську чи іншу зрозумілу іноземну версію Вікіпедії, передає ZAXID.NET.
Найпопулярніша світова Інтернет-енциклопедія створена у 2001 році. Вікіпедія доступна 250 мовами, проте її український сегмент дуже незначний. Українською написано лише 188 тисяч статей Вікіпедії (для порівняння, англійською – понад 3 мільйони, німецькою – трохи більше мільйона, французькою – 908 тисяч, польською – 673 тисячі, російською – 489 тисяч).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пандора Показати IP 10 Березня 2010 11:26
І правильно зробив! Вікіпедія складається із записів кого хочеш, навіть, дітей та маньяків
Snap_x Показати IP 10 Березня 2010 16:56
Оце було б дуже добре, а то й справді частенько приходиться читати іншомовні версії. Але сумнівно, що знайдеться багато науковців, які просто так напишуть статті, от як би їм стимул був якийсь, а так...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus