USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Верховна Рада таки уступила спрощенцям

2 Грудня 2010 17:14
Верховна Рада ухвалила нову редакцію Податкового кодексу з урахуванням поправок президента Віктора Януковича, у яких, зокрема, йшлося і про те, щоб залишити без змін чинну спрощену систему оподаткування.

За відповідне рішення проголосували 268 депутатів. Зокрема, від Партії регіонів проголосували 176 депутатів, від БЮТ – 7, НУНС – 13, Компартії – 26, Народної партії – 20, позафракційних - 26, - повідомила Українська правда .

До цього депутати вирішили не розглядати кожну поправку Януковича до Податкового кодексу окремо, а проголосувати їх всі одразу.

"Для уникнення таких ризиків вважаю за необхідне зберегти чинну спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва", - зазначив у своїх рекомендаціях Янукович.

Президент пропонував виключити норми про те, спрощенець має мати не більше 4 найманих працівників, а обсяг доходу не перевищувати 600 000.

Також він просив виключити главу, яка встановлює обмеження на види діяльності, на які поширюється система спрощеного податкування.

Перед голосуванням за поправки Януковича депутат від БЮТ Сергій Сас заявив, що розгляд президентських поправок відбувається з порушенням регламенту Верховної Ради.

"Регламент говорить про те, що треба щоб була порівняльна таблиця. Де вона? Регламент говорить, що питання може розглядатися пізніше, як за три дні після того, як були роздані матеріали. Чому ви порушуєте знову регламент?", - сказав він.

"Деякий депутат, умовно назвемо його Чичиков…, говорив, що це геніальний документ, що це друга Конституція економічно-фінансова. Висновок один: влада обпарафінилася, і визнати це не хоче", - зазначив БЮТівець.

Нагадаємо, що, за інформацією з Кабміну про те, що спрощена система оподаткування залишиться такою ж, як до прийняття Податкового кодексу, уряд і протестуючі домовилися ще напередодні, 1 грудня - в Меморандумі про узгодження спільних дій щодо внесення змін до Податкового кодексу, який підписали урядова робоча група та представники малого бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 2 Грудня 2010 17:23
Кнопкодавам пофиг, сказали за кодекс - нет проблем, скажут за отмену кодекса - тоже пожалуйста. Думаю, что это просто отсрочка, еще год сможем пожить спокойно, а дальше примут новые законы или изменят подзаконные акты.
VSC Показати IP 2 Грудня 2010 17:30
Ага разогнался год, два месяца, как сказала Акимова.
Волиняка Показати IP 2 Грудня 2010 17:51
Перед тим як бичка ведуть на бойню, дають добре попоїсти.
yav Показати IP 3 Грудня 2010 09:01
А вам все не вгодиш. Дали те, що просили, а вони - нє-є-є, а вдруг завтра заберуть... З таким менталітетом, рити яму і вже сьогодні туди лягати - все одно ж колись помремо. Радійте життю і перемозі. І живіть легше! Всім бажаю!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus