USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Використовувати кетамін ветеринарам дозволять ще 5 місяців

2 Березня 2011 12:30
Уряд має намір дозволити ветеринарам ще до п'яти місяців користуватись кетаміном.
Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду, повідомляє Gazeta.ua.
«Реагуючи на численні звернення представників нашої ветеринарної медицини, ми розглянемо постанову Кабінету Міністрів, яка відтермінує використання як психотропної речовину препарату кетамін, – сказав Азаров. – Тобто ветеринари можуть продовжити використання цієї речовини для знеболення тварин під час операцій. Отримання дозволу на використання кетаміну продовжимо на три місяці, а юридичним – на п’ять».
Він вважає, що цього часу цілком достатньо, аби отримати спеціальний дозвіл на використання кетаміну у роботі. «Тим більше, що дозвільні органи будуть готові давати відповідні рішення протягом доби. Це їм пряма вказівка», – додав чиновник.
Нагадаємо, що для того, щоб ветеринари могли використовувати кетамін у клініки має бути сейф або охорона. Після того, як кетамін заборонили, лікарі використовували інші препарати для анестезії, які лише робили тварину нерухомою, але не мали знеболювального ефекту.
Раніше у межах боротьби з наркоманією Кабінет міністрів України видав постанову, згідно з якою до списку психотропних засобів потрапив препарат кетамін, який використовують у своїй практиці ветеринарні лікарі для загальної анестезії тварин.
Після внесення змін до постанови ветеринари забили на сполох, адже кетамін – один з найдоступніших препаратів для анестезії чотирилапих.
Слід зазначити, що кетамін – це галюциногенний наркотик синтетичного походження. Кетамін гідро-хлорид – анестетик, що блокує нервові закінчення без пригнічення дихання та кровообігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus