USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За диплом в Україні будуть платити самі студенти

23 Березня 2009 18:21
Тепер за диплом (пластикову частину) платитимуть самі студенти, а не ВНЗ, як було раніше. Відповідну постанову прийняв днями Кабмін. Про це 23 березня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Освітній портал, за бюджетні гроші виготовлятимуть хіба що шкільні документи (атестати, табелі), похвальні грамоти та медалі. А ось інші документи про освіту або вчене звання оплатять одержувачі.
«Вартість виготовлення диплому – приблизно 34 гривні. У 2009 році навчання закінчує приблизно 549 тисяч 700 студентів-бюджетників. Таким чином, уряд заощаджує 18,7 мільйона гривень», – зазначив координатор громадської студентської ініціативи Андрій Черних.
Студенти нововведенням незадоволені. «Сума, звичайно, не дуже значна. Але ще напевно доведеться платити за мантію, шапочку, стрічечку та всю іншу атрибутику, що належить випускнику»,– обурюється студентка 3-го курсу одного зі столичних університетів Олександра Малько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вінстон Показати IP 23 Березня 2009 18:46
[вирізано - цензура], а це так багато грошей треба можна подумати?
Анонім Показати IP 24 Березня 2009 10:25
именно к этой сумме сводится цена украинскому высшему образованию
Анонім Показати IP 24 Березня 2009 10:30
...логичный финал оБОЛВАНивания наших вузов. Какой бы хромой ни была советская система, ее, по крайней мере, можно было назвать системой. Сочувствую нынешним студентам: государство не без посторонней помощи довело свою науку до такой ж..пы (слово, часто употребляемое на заседаниях СНБУ), что теперь не в состоянии даже изготовить несчастную пластиковую корочку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus