USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За користувачами «ВКонтакте» стежить українська міліція

16 Квітня 2010 14:58
Українські правоохоронні органи співпрацюють з російськими органами правопорядку в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в соціальній мережі «Вконтакте».
Про це повідомив начальник відділу по боротьбі з кібер-злочинністю МВС України Руслан Пахомов, передає ЛІГАБізнесІнформ .

За словами Пахомова, «якщо брати історію «ВКонтакте», то цей сайт з нешкідливої мережі поступово перетворюється «в той же самий Infostore».

При цьому, він зазначив, що нелегальні відео- та фотоматеріали, які викладають деякі користувачі «ВКонтакте», стають все більш жорсткими.

«Якщо користувач, що завантажив нелегальні матеріали, знаходиться в Україні, то ми його своїми силами відстежуємо і ці речі присікаємо», - зазначив Пахомов.

Але займатися більш конкретно соціальною мережею, за його словами, українські правоохоронні органи не в змозі, адже їх юрисдикція не поширюється на Російську Федерацію.

При цьому Пахомов підкреслив, що МВС України та Росії співпрацюють.

«Всі матеріали наш відділ передає безпосередньо до відділу «К» Російської Федерації (аналог українського відділу по боротьбі з кібер-злочинністю, - ред.). Сторінки закривають, користувачів - карають», - повідомив Пахомов.

Разом із тим, закрити соціальну мережу «Вконтакте», за його словами, практично неможливо, тому що такі дії будуть обмежувати права користувачів. Але у відділі по боротьбі з кібер-злочинністю вірять: допомогти в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в мережі можна, врегулювавши це питання на законодавчому рівні.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб прийняти закон про Інтернет. У ньому буде описана правова структура мережі: хто є учасниками ринку надання Інтернет-послуг, які їхні права та обов'язки. Це відноситься і до користувачів», - розповів Пахомов.

За його словами, в цьому законі також буде врахована і відповідальність за порушення правил, аж до тюремного ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus