USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бійці 51 ОМБ, яким «закидають» дезертирство, подали скаргу до Європейського суду

12 Червня 2015 17:57
Військовослужбовці «волинської» бригади, яких звинувачують у дезертирстві, подали скаргу до Європейського суду. Про це повідомляє «Буг».

Представник секретаріату Уповноваженого з прав людини Юрій Матвійко каже, що ця установа скаже свої вагоме слово у цій справі.

Нагадаємо, у Володимир-Волинському міському суді триває розгляд резонансної справи проти бійців 51-ої бригади, яких звинувачують у дезертирстві.

Судове засідання уже двічі переносили. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні, 12 червня, знову під судом з усієї Волині зібралися небайдужі активісти, аби підтримати хлопців. Однак під час самого судового засідання з’ясувалося, що на суд не прибув один із 22 бійців. Сам він із Тернопільської області. Суд через процесуальні моменти із адвокатами знову вирішили перенести. Наступне судове засідання відбудеться 10 липня об 11 годині.

До слова, під стінами суду, де свою підтримку воїнам висловлювали активісти із Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська, сьогодні, 12 червня, було досить спекотно.

Військового прокурора громадськість замкнула у тісне кільце, звинувачуючи у тому, що триває суд над героями. Люди скандували: “Прокурора в берці і в АТО”, а також закликали судити генералів, які керували у той час.

Адвокати на порозі суду ділилися враженнями та думками. Анатолій Башловка, адвокат, активіст із Києва розповів, що при першій хвилі мобілізації усі хлопці вважалися “добровільно мобілізованими”, а ще у їхніх військових квитках досі не існує запису про поставлене бойове завдання. Більше того, адвокати кажуть, що у генеральному штабі досі їм не видали Наказ про бойове завдання, який вони ніби то саботували. “Його просто не існує!”, – переконаний пан Башловка.

Нагадаємо, що 22 бійці 51-ої бригади були змушені відступити з території України на територію Росії, рятуючи свої життя. Опісля подій накприкінці літа їх звинуватили в дезертирстві, вимагаючи визнати свою вину.

Правозахисники націлені на перемогу та прогнозують виправдальний вирок та зняття обвинувачень із бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus