USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Що робила міліція, коли добровольці воювали, - бійці «Донбасу» у Луцьку

14 Жовтня 2014 11:19
Працівники райвідділу міліції у місті Попасна на Луганщині отримували зарплату протягом трьох місяців, не чинячи опору сепаратистам та носячи «колорадські» стрічки.

Про це під час прес-конференції представників Об’єднання «Самопоміч» 13 жовтня у Луцьку розповіли бійці батальйону «Донбас».

Ігор Чайківський раніше був директором лялькового театру в Донецьку, а згодом пішов добровольцем у лави партизанського формування, яке стало батальйоном «Донбас», де отримав позивний «Артист». З його слів, міліціонери у місті Попасна отримували зарплату, зовсім не чинячи опору сепаратистам. Так, усі працівники райвідділу вважають, що цілком законно отримували гроші протягом трьох місяців, коли у місті панували терористи.

Він звернув особливу увагу на рівень професіоналізму міліціонерів цього райвідділу, де працює загалом до 200 чоловік. Так, звільнивши місто, бійці «Донбасу» спробували відчинити двері райвідділу. Вибили невелике віконце, щоб двері можна було відчинити зсередини. Виявилося, що грати на вікнах можна було витягнути голіруч. Після цього міліціонери писали пояснювальні записки про те, чому займалися дурницями протягом трьох місяців. Доброволець запитував правоохоронців, чому ті не оборонялися від сепаратистів. Один з них, старший лейтенант, відповів, що міліціонери змогли б утримувати райвідділ лише протягом однієї години.

«Я йому відповів, що він не старший лейтенант, а, в кращому разі, єфрейтор. Зі мною тоді був 21 чоловік. Щойно ми туди увійшли, там вже був опорний пункт – ми зачинили усі вікна, як потрібно, поставили кулеметні точки, місце чудове для того, щоб тримати оборону. Я їм кажу: три доби як мінімум за наявності боєкомплекту я зі своїми хлопцями можу утримувати об’єкт, але для цього потрібно зробити те і те, що ви раніше не зробили», - розповів Ігор Чайківський.

Тепер, з його слів, там перекрили дороги, а тих, хто під’їжджає до райвідділу, змушують загальмовувати. Таким чином, немає можливості швидко втекти, відчинити вікно і обстріляти з гранатомета райвідділ.

«Я прапорщик запасу, старшина роти. То хто професіонал – я чи начальник райвідділу, у кабінеті якого ми побачили на його кітелі георгіївську стрічку, яку він навіть не знімав?», - запитав доброволець.

Своєю чергою, голова Громадського Люстраційного комітету Єгор Соболєв звернув увагу на те, що під час революційних подій на Майдані кияни значно краще захищали правопорядок у місті, ніж міліція, а під час нападу Путіна добровольці боролися краще, ніж усі ті, хто до цього роками тренувався.



Під час виходу з Іловайська, зі слів Ігоря Чайківського, кіровоградські спецпризначенці – найкращий спецпідрозділ в Україні, сиділи в підвалі у той час, як бійці батальйонів «Донбас», «Херсон» та інших формувань воювали. Отже, з його слів, говорити про професіоналізм тут не доводиться. Насамкінець, він наголосив, що кожного патріота можна зробити професіоналом, але не кожного професіонала можна зробити патріотом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus