USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Кіборга», якого допитував Lifenews, звільнили з полону

8 Лютого 2015 13:09
З полону терористів звільнений захисник Донецького аеропорту Іван Шостак. Про це з посиланням на інформацію мешканця Прилук повідомляє Телекритика.

Нагадаємо, вісьмох поранених бійців АТО звільнили з полону терористів під Донецьком, з них шестеро - "кіборги". Попередньо були звільнені ще троє.

Чернігівського кіборга під час його перебування в шпиталі допитували журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews ВІДЕО. Зокрема, кореспонденти ставили запитання, про те, які обов'язки виконував пан Шостак та яка кількість українських військових розташована у місцях дислокації поблизу аеропорту. Також вони цікавилися, скільки саме українських захисників загинуло у момент, коли Івана Шостака поранили.

Незважаючи на тяжкий стан Івана Шостака, журналісти LifeNews розмовляли з ним у жорсткому тоні та ставили питання, що могли погіршити психологічний стан пораненого.


Кіборг не надав чіткої інформації на жодне з питань російських пропагандистів. «Нічого їм не розповів, нічого не видав, дивився на цю російську падаль, як на порожнє місце. Ваня - Герой», - прокоментував дописувач Facebook.

Івана Шостак, згідно з інформацією його земляків, постійно відвозив для бійців, які захищали аеропорт «усе необхідне» і забирав звідти поранених. Під час однієї з таких поїздок його поранили.

Ані LifeNews, ані інші російські ЗМІ не гребують відео неетичного змісту, а допит журналістами пропагандиських ЗМІ з РФ українських полонених став для них звичною справою. Так, 30 січня на сайті видання «РИА Новости Украина» з'явилася новина з відео, на якому терористи допитують українських вояків, які потрапили у полон під Вуглегірськом (Донецька область).

Нагадаємо, згідно з стандартами міжнародної журналістики допити військовополонених не можуть використовуватись у якості достовірних новин, адже відповіді вони надають під тиском.

Нагадаємо, «Тримайся, кіборг!» - білбордами з такими написами полоненого командира штурмового батальйону 81-ї десантної бригади підполковника Олега Кузьміних привітали з днем народження друзі, родичі і просто небайдужі люди.

Окрім того, терористи з так званої «ДНР» передали полоненого військового Ярослава Гавянця з донецького аеропорту його батькові, який раніше записав відеозвернення до одного з ватажків бойовиків Олександра Захарченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus