USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани прощалися з бійцем 24-ої ОМБ

4 Квітня 2015 14:03
Справжнім патріотом та громадянином називали Сергія Дудку – волинянина, який добровільно зголосився до лав Збройних Сил України.

Прощання із військовослужбовцем 24-ї ОМБ Сергієм Дудкою відбулося 4 квітня у Луцьку.

Панахиду за бійцем, який помер під час лікування у Львівському військово-медичному клінічному центрі західного регіону, відслужили у Свято - Троїцькому кафедральному соборі.

Сергій Дудка народився 18 січня 1975 року у Ковелі. Навчався у загальноосвітній школі №3 Луцька. Він добровільно звернувся до військового комісаріату та виявив бажання захищати Батьківщину. На військову службу його призвали 14 березня 2015 року, чоловік проходив її у складі 24-ої окремої механізованої бригади.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зауважив, що напередодні Святої Пасхи душа кожного християнина готується зустріти світле Христове Воскресіння, усі - в очікуванні чогось приємного і доброго. Втім, причина, з якої сьогодні зібралися в храмі лучани, засмучує це свято, тому що пелена смерті покрила молодого чоловіка з великою душею. Він зазначив, що хоч і не всі тепер стоять на передовій зі зброєю в руках, але наша спільна участь та співпереживання – добровольця, волонтера є станом душі Героя, великої людини, яка присвятила своє життя ближнім.



Митрополит наголосив, що присутні стоять біля труни Героя, якого раніше не помічали поряд із собою. Він підкреслив, що герої не лише ті, хто на передовій стріляють у ворогів, а й ті, хто поряд приносять снаряди, їжу, адже усе це - заради перемоги.

«Це наша земля і ми її називаємо Батьківщиною, землею наших батьків. Ми про це говоримо і будемо говорити, щоб бути переконаними, що це не чиясь війна, а наша війна з окупантом», - зазначив Михаїл.

Він наголосив, що за свої справи померлий залишиться у пам’яті українців назавжди.



Після завершення панахиди труну із тілом військовослужбовця під звуки тужливої пісні «Плине кача» пронесли на Театральний майдан, де відбулася громадянська панахида.

Співчуття родині бійця від імені лучан висловив Луцький міський голова Микола Романюк.



Заступник обласного військового комісара Ігор Підлісний зазначив, що хоч Сергій Дудка і не встиг взяти участь в бойових діях на сході України, під час Революції Гідності та АТО проявив себе як справжній громадянин, висловивши свою громадянську позицію та пішовши добровольцем до лав Збройних Сил. Зі слів Ігоря Підлісного, померлий залишиться в наших серцях як образ справжнього патріота, громадянина.



Друзі Сергія Дудки Андрій Комар та Юрій Паньків розповіли, що він був веселим, життєрадісним, людиною, яка любила жити і ніколи не могла пройти повз несправедливість. Так, він майже рік тому прагнув добровільно вступити до війська. З їхніх слів, Сергій був справжнім в усьому – дружбі, коханні, житті, брав відповідальність на себе.



Завершили громадянську панахиду виконанням Державного Гімну України.

Поховають військовослужбовця на міському кладовищі у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus