USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мобільний телефон – перший ворог нашого солдата

2 Жовтня 2014 17:46
Інформація з передової – не лише поклади сенсації. Кожне неправильно вжите слово, чи висвітлені дані можуть коштувати життя солдатам.

Офіцери Регіонального медіа-центру Міноборони провели медіа-тренінг для волинських журналістів. Зустріч відбулася сьогодні, 2 жовтня.

Зі слів офіцерів, які півжиття віддали військовій журналістиці, в нинішніх умовах потрібно дуже вміло розпоряджатися інформацією, яка надходить з фронту. Часто гарячі новини з передової стають передумовами провалів спецоперацій і загибелі великої кількості людей.

Власне, у інформаційному просторі, проти України працює три дивізії досвідчених людей, які створили цілу мережу фейкових сторінок в соцмережах, мають широку агентуру серед населення і вміло маніпулюють людською свідомістю. Подібні технології широко застосовуються задля розкачки тилу, або зриву мобілізації, чи підриву бойового духу.

У цьому контексті офіцери наводять приклад протестів родин військових, де часто з-поміж натовпу чимало людей, які спеціально «заводять» юрбу. Свого часу під час блокування однієї з льотних частин, з-поміж мітингувальників виявилося лише п’ятеро членів родин льотчиків. Решта – люди, родом із інших регіонів, які згодом цей протест назвали «жартом». Та цей захід спрацював – подібні протести хвилею покотилися країною, і на них було все більше й більше родин військових.

Відтак, перекриття вулиць, блокування військових частин, у 80% випадків – це сплановані саботажі.

ЧИТАТИ ЩЕ: МЕТОД ПСИХОЛОГІЧНИХ ТОРТУР: ДЗВІНКИ ВОЛИНСЬКИМ МАТЕРЯМ ВІД ТЕРОРИСТІВ

У Міноборони також радять з обережністю ставитися до дзвінків з-під обстрілів.

«Дзвінки з-під обстрілу неможливі. Там або не працює зв’язок, або просто «не до того». До слова, в армії США телефони у військових просто вилучаються. Мобільний телефон – перший ворог нашого солдата», - кажуть офіцери медіа-центру.

Те ж саме, пояснюють, йдеться і про он-лайн коментування бойових дій у мережах. Подібні речі можуть коштувати десятки життів. Якщо після реакції на пост «Рятуйте, нас вбивають!», надсилається колона з підмогою, а про шлях її від точки А до точки Б інформується через мережу – то підмога просто не дійде.

Варто додати, що фейки російської пропагади і їх інтенсивність часто залежать від майбутніх спецоперацій Кремля. Напередодні практично кожної з них йде цілеспрямована точкова пропаганда.

Про чергову таку хвилю відзначає і радник Міністра МВС Антон Геращенко, що, на його думку, може свідчити про новий виток ескалації конфлікту.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus