USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Волинянки знову планують перекрити міжнародну трасу

20 Червня 2014 12:37
Близько трьох десятків мешканців Турійського району планують перекрити міжнародну трасу на проміжку Ковель - Ягодин в районі селища міського типу Луків. У ці хвилини вони вирішують яким способом дослухатися до влади і мають намір йти перекривати трасу.

Про це розповіла учасниця акції Уляна. З її слів, жінки хочуть, щоб їхні прохання почули представники обласної влади. Причина протесту – переведення волинян, які служать у 51 бригаді, з миколаївського полігону на Схід України в зону АТО.

Нагадаємо, це не перший подібний протест на території Волині. Раніше жінки вимагали демобілізувати чоловіків. Та згодом стало відомо, що чоловіки попросили їх більше не вдаватися до подібних акцій.

Цього разу вимоги в жінок змінилися. Вони просять, щоб хлопців, яких посилають у «гарячі точки», забезпечили усіма необхідними засобами захисту, амуніцією, спорядженням. Також вони просять відпустити чоловіків на відпочинок у відпустку. А ще, розповідає Уляна, разом з фізичною, чоловіки мали б пройти й психологічну підготовку. Та цього не було.

Уляна каже, що все це вона змогла побачити на власні очі, коли разом з іншими волинянками їздила на полігон, де навчалися військові 51 бригади.

Наразі жінки поки що вирішують як краще організувати акцію, але йти звідти не збираються. Переконують, що вони організувалися самі, без втручання сторонніх осіб.

Представників влади до жінок поки не звернулися. Однак, як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова обласної ради Валентин Вітер звернувся до Міністра оборони України Михайла Коваля. Він зазначив, що обласна рада виділила субвенцію державному бюджету в сумі 3 мільйони 200 тисяч гривень на придбання засобів захисту, речового майна та спорядження військових частин з постійним місцем дислокації на Волині, які залучаються в зоні бойових дій на Сході України. Того ж дня кошти були перераховані військовим частинам. Але, гроші не освоєні до цих пір і волинських вояків відправляють в «гарячі точки» держави без відповідної амуніції.

«Заявляю про свою категоричну незгоду з тим, щоб з Волинської області відправляли на Схід України вояків без відповідного спорядження, а також без фахової військової та психологічної підготовки», - зазначив голова облради.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Турійськ Показати IP 20 Червня 2014 12:54
А наша колишня землячка нардепка-ригиналка Ващук Катерина точно не приїде підтримати нас, бо НЕ ГОЛОСУВАЛА за притягнення до кримінальної відповідальності сепаратиста Царьова, з яким вона як сестра з братом. Раніше вона голосувала за мовний закон Ківалова-Колісніченка. Отже, вгадайте з трьох разів: СЕПАРАТИСТКА чи НІ наша Почесна Волинянка? А ще вона єдина з волинських нардепів відмовилася перерахувати свою всього-навсього одноденну зарплату на потреби нашого героїчного війська. Ви подивіться на якому найкрутішому джипі-Тойоті Ващук приїздить до нас на Волинь, хизується перед нами бідними. За які грошики вона купила цю махіну? Та за гроші горохівської судді, яку замість того щоб посадити в тюрму, Катя протягнула суддею "довічно". Та за 50 тисяч "зелених", які отримала від подруги Свєти Соколовської за призначення її начальницею обласної сільгоспінспекції. Так що погрузла Ващук в корупції по саму шию і скоро буде мати чималенькі неприємності - вже ніхто її не спасе від ганьби, навіть сам Курченко з Арбузовим, у фракцію яких вона продалася з такою ганьбою. Тому наказ депутатам Волиньради може бути лише один: Ващучку треба позбавити звання Почесного Волинянина, яке вона купила у Клімчука і Войтовича.
Людина до Турійськ Показати IP 20 Червня 2014 14:25
Невже вам стане легше якщо вона проплатить смерть ваших рідних та близьких? Чи в вас їх немає, тому ви й хочете всіх знищити як на сході, так і на заході? Патріот - це той хто не вклав жодної копійки в те щоб пролилася кров будь-якого українця чи зі сходу чи з заходу, чи з будь-якого іншого місця України! А стосовно нахапаного Ващучкою - то це вже зовсім інша історія. Коли в країні буде знищена "бандитьсяка влада" (вони ж хунта, вони ж сепаратисти, вони ж терористи, вони ж яйценюки, торчинюки, вайсмани тощо) і з'явиться реальна судова та правоохоронна система, то вона ще обов'язково отримає своє.
ми до Людина Показати IP 20 Червня 2014 19:47
Як приємно читати розумні коментарі.
До Турійськ Показати IP 20 Червня 2014 13:16
Яка вона землячка? Вона запроданка . Ну а якщо чесно ,то важко відібрати слова до таких істот.
пан Показати IP 20 Червня 2014 13:41
Во баби, не дають заробити мужикам!
титушко Показати IP 20 Червня 2014 14:28
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, виступаючи в Chattam House заявив, що Росія воює розумніші і швидше, ніж НАТО, але додав - навіть у випадку миротворчого або військового входження РФ на Україну, НАТО битися з ядерною Росією не буде.
123 до титушко Показати IP 20 Червня 2014 14:52
та пішовби ти зі своім генеральним секретарем.та щей кацапів засобою взяв
вік до титушко Показати IP 20 Червня 2014 15:59
І у НАТО розуміють що Росія-сильна,а за якусь там Україну вони не порушать свій європейський спокій.
Иван, Луганск Показати IP 20 Червня 2014 15:47
Ехали бы уж со своими похоронными принадлежностями. Сколько вам надо трупов, чтобы послать на три буквы тех, кто ваших мужиков на смерть посылает?
оля до Иван, Луганск Показати IP 20 Червня 2014 15:57
Так вони ще вірять в казки нібито захищають рідну землю від ворогів.На три букви їх мало послати-їм треба так як там,щоб відчули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus