USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Окупований Донбас: як волинських бійців сприймають дорослі, а як – діти

17 Червня 2016 12:35
Волинянин Іван Бощук вже майже два роки перебуває на війні. Каже, що поки додому не збирається, тому що конфлікт не вичерпаний.

Іван розповідає, що місцеве населення ставиться до українських військових по-різному, проте всі діти завжди усміхаються та вітаються. Для бійця це знак того, що він рухається у правильному напрямку. Про це йдеться у сюжеті «Громадського.Волинь».



Іван Бощук – волинський боєць добровольчого батальйону «Донбас-Україна». Чоловік був активним учасникам революційних подій на Майдані, потім разом із «автомайданівцями» возив допомогу бійцям на передову. Проте, через деякий час, Іван зрозумів, що його завдання – захищати Україну зі зброєю в руках.

Каже, що йому дуже подобається батальйон, в якому служить, адже він повністю довіряє керівництву. Розповідає, що під час його активного волонтерства було більш небезпечно, ніж зараз.

«Бояться всі на війні, це нормально. Але за мене багато хто тут думає. Якщо виконувати чітко вказівки, робити, що тобі говорять, то нічого з тобою не станеться. Коли ми волонтерили, то було трішки по-іншому. Це тепер, стільки часу пройшло, з’явився певний досвід», – розповідає боєць.

Іван завжди носить з собою оберіг. Це дитячий малюнок, який йому передали з Луцька. Каже, коли повернеться додому, обов’язково зустрінеться з тією дитиною та подякує.

«Дітвора, де б ми не були, завжди вітаються, завжди посміхаються. Це показник того, що ми йдемо правильним шляхом. Діти – це перший індикатор настрою нашого суспільства. Дорослі цього так не показують. Дітям що хто зробить? Дорослі бояться показати свою позицію», – каже Іван.

«Щоб не розчаровуватись, не треба зачаровуватись. Простий рецепт. Тобто потрібно розуміти, що не треба створювати собі кумирів. Жити просто звичайним життям. Так легше. Не треба думати, що завтра настане те світле майбутнє. Насправді може бути по-різному», – додає чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus