USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Росія закинула на Донбас новітні «Гради», – розвідка

4 Березня 2016 14:54
На Донбасі терористи продовжують отримувати з території Росії боєприпаси і матеріально-технічні засоби, вивозячи при цьому в РФ обладнання з українських підприємств.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією розвідників, нещодавно поставлені з території Росії сучасні реактивні системи залпового вогню "Град-К" на базі шасі автомобіля КамАЗ-5350, що є тільки на озброєнні ЗС РФ, помічені в Донецькій області в районі Горлівки.

"Триває перекидання з території Росії боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів для потреб 1 і 2 АК. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано прибуття ешелонів до наступних пунктів призначення: Дебальцеве - 240 тонн дизельного палива; Іловайськ - 120 тонн дизельного палива і п'ять вагонів із матеріально-технічними засобами; Ясинувата - 320 тонн боєприпасів; Краснодон - 120 тонн дизельного палива і 400 тонн боєприпасів", - повідомили в Міноборони.

Повідомляється про нові факти знищення і розкрадання промислової інфраструктури з подальшим вивезенням обладнання на територію РФ таких підприємств Донбасу як: "Харцизький трубний завод", шахта Менжинського (Первомайськ, Луганська область), а також "Інтерсплав" і молокозавод у Свердловську, Луганської області.

"У Горлівці (Донецька область) розібрані на металобрухт складські споруди торгової мережі АТБ", - додали в ГУР.

Також розвідка підтверджує чергові втрати російських військовослужбовців.

"3 березня цього року загинули шестеро російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп, що діяли на напрямку Красногорівки, ще п'ятеро отримали поранення. Командир батальйону 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК отримав важке поранення і терміново евакуюється на територію Росії", - зазначили розвідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus