USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судове засідання у справі бійців 51-ої ОМБР відвідав представник омбудсмена

10 Січня 2017 19:58
Розгляд кримінального провадження щодо 22-х бійців колишньої 51-ї ОМБр продовжили сьогодні, 10 січня, у Володимир-Волинському міському суді. Черговим високопосадовцем та гостем судового залу засідань став представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталій Єлов, - повідомляє БУГ.

"Сюди приїхав через звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини (Валерія Лутковська – ред.), і у мене є доручення від Уповноваженого щоб моніторити судове засідання, тобто слідкувати за тим чи немає процесуальних порушень прав при розгляді справи в суді. Я буду присутній вибірково на судових засіданнях, але старатимусь якомога частіше. Я сьогодні поспілкувався з адвокатами, обмінялись контактами. Буде потреба і я буду присутній", – розповів Віталій Єлов, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області.

Представник Уповноваженого пояснив, що наразі після розмови з адвокатами, прокурором ніхто не заявив про порушення процесуальних прав, але можливість факту не виключають.

У ході судового слідства завершили досліджувати звукозаписи допиту командира 2-ї батареї ГСАД 51-ї ОМБр Сергія Чергінця, проведений ще у Жовтневому суді Запорізької області.

У судовому розгляді оголосили перерву до 30-го січня. Також в розгляд провадження будуть введені деякі інновації. Зокрема, прокурор подав клопотання, щоб свідків обвинувачення заслухали в режимі відео-конференції (свідки прибудуть в Кіровоградський районний суд). Також захисник екс-бійців Андрій Баришніков подав клопотання, щоб його підзахисні (Шиць і Мусієнко) також в наступному судовому засідання взяли участь віддалено, із Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Нагадаємо, хлопцям, які пройшли пекло війни, поранення, полон, інкримінують самовільне залишення військової частини (СЗЧ) після повернення з зони АТО у Володимир-Волинський. Кримінальні провадження щодо волинських бійців за СЗЧ прокуратура відкривала на вимогу командування військових частин. З цього приводу на командування 51 бригади відкрили провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus