USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тридцять волинських охоронців лісу стали воїнами

27 Січня 2015 12:19
Попри запевнення Міноборони про те, що всі мобілізовані будуть забезпечені засобами захисту, волинські лісівники знову готуються збирати передачі для своїх колег.

Підтримати тих, хто буде мобілізований під час четвертої хвилі, закликав начальник обласного управління лісомисливського господарства Василь Мазурик під час наради щодо підсумків роботи галузі в 2014 році.

Так, він повідомив, що торік 34 волинських лісівники поповнили лави українського війська. Цьогоріч працівників лісової охорони мобілізація також не мине.

«Торік 34 наших працівників були мобілізовані. Всі вони були забезпечені засобами захисту. Цього року під мобілізацію підпадають також багато наших працівників - від керівників до робітників.

Нашим завданням, у випадку їх мобілізації, є збереження за ними робочих місць та забезпеченням необхідними засобами захисту і контролю», - зазначив він і додав, аби колеги не забували своїх і тримали з ними зв’язок.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛІСІВНИК З ВОЛИНІ МІСЯЦЬ ТРИМАВ ОБОРОНУ САВУР-МОГИЛИ

Крім того, він прозвітував про благодійну діяльність управління. Торік лісівники надали волинянам благодійної допомоги на загальну суму 2,8 мільйона гривень. Зокрема, сім’ям учасників АТО виписали 11,2 тисячі метрів кубічних дров на суму 1,425 мільйона гривень. На заходи із забезпечення оборони держави перерахували 612 тисяч гривень. Закупили товарно-матеріальних цінностей на суму 625 тисяч гривень (каски, бронежилети, засоби гігієни) та надали благодійну допомогу власним товаром (пиломатеріалами, круглим лісом та консервацією) на 625 тисяч гривень.

Василь Мазурик запевнив: допомагатимуть і надалі. Проте, він звернув увагу на те, що вся допомога має проходити офіційно. Відтак, на допомогу має надійти офіційна заявка від громадських організацій або зареєстрованих волонтерів. А тим, хто «представляється невідомо ким і не звітується», - не довіряти.

Що ж до забезпечення дровами родин військовослужбовців, то це відбувається згідно з дорученням голови ОДА. Однак напередодні початку опалювального сезону в області була проблема з виконанням цього доручення, оскільки не вистачало транспорту для доставки дров волинянам.

Крім того, що частину працівників лісової охорони мобілізували, на потребу війська були надані 12 легкових автомобілів НИВА, УАЗ та 6 вантажних автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus