USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ЗСУ відповіли на запит щодо звільнення волинян, яких рік тримають у полоні

4 Вересня 2015 12:48
У Головному управлінні Військової служби правопорядку Збройних Сил України розглянули звернення Волинської обласної ради щодо активізації зусиль зі звільнення військовослужбовців і надіслали відповідь.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Нагадаємо, майже рік перебувають у неволі двоє бійців з Волині - Сергій Фураєв та Артем Комісарчук. За останній місяць, їх декілька разів обіцяли звільнити, але в останній момент плани бойовиків змінюються. Оббивання родиною та волонтерами владних кабінетів, де мали б посприяти обміну - поки до жодних результатів не привело.
Текст листа-відповіді публікуємо без змін:

"За результатами розгляду повідомляємо, що за наявною в Головному управлінні Військової служби правопорядку Збройних Сил України інформацією майор Фураєв С.В. та старший солдат Комісарчук А.В. наприкінці серпня, а молодший сержант Дмитрук С.Л. наприкінці листопада 2014 року? були захоплені та на цей час протиправно утримуються представниками НЗФ (незаконних збройних формувань).

Зазначені військовослужбовці внесені до списку військовослужбовців, які протиправно утримуються представниками НЗФ та інформація стосовно їх захоплення надана до створеного і при Службі безпеки України Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісті (м. Київ, вул. Ірининська, 4, телефон 0800-5010482, е-mail: роlопhеІр@ssu.gov.uа).

Також повідомляємо, що міжвідомча робоча група у взаємодії з цивільно-військовою адміністрацією Донецької області та представниками громадських організацій не припиняє переговори з представниками НЗФ щодо звільнення протиправно утримуваних осіб, у тому числі і по вище зазначеним військовослужбовцям. "Так, троє звільнених 06.08.2015 із протиправного утримання військовослужбовців Збройних Сил України підтвердили інформацію про протиправне утримання майора Фураєва С.В. та старшого солдата Комісарчука А.В. у будівлі СБУ (вул. Щорса, 2у) м. Донецьк.

Водночас інформую, що звільнення військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів та громадян України, яких захопили на території Луганської та Донецької областей, здійснюється безпосередньо представниками Служби безпеки України та перебуває на контролі Адміністрації Президента України", - йдеться в листі Міноборони, який підписав начальник Військової служби правопорядку в Збройних Силах України - начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-майор Олександр Дублян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus