USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український «Оплот» визнали найкращим танком світу

12 Травня 2015 10:45
Комп'ютерна система визначила український "Оплот" - найкращим танком світу. Військову техніку оцінили ті, хто сьогодні воює проти України, – російські військові експерти.

Про це інформує ТСН.

Танки – чи не основна зброя Другої світової війни. І тепер – у російсько-українській війні на Донбасі. Тут Росія в бойових умовах обкатує свої новинки. Бо звикли думати, що найкращу військову машинерію мають американці. І правда: технічні характеристики американських танків - вражають. Але от найзатятіші опоненти США – росіяни - зробили цікаву штуку. Змоделювали віртуальний танковий полігон. Розмістили на ньому 12 основних панцирників світу. Надали системі точні дані бойових машин і почали бій на знищення. Ніякого людського чинника! Тільки комп'ютерна система мала визначити найкращий танк світу.



10. Найгірший результат - у пакистанського танка "Алькалід": 12 поразок.

9. Не набагато ліпший за нього - польський танк "Twardy", що перекладається як "твердий".

8 Восьме місце - у китайського ZTZ - він підбив поляка і пакистанця, іншим - програв.

7. Сьомі французи зі своїм "Леклерком", трьома перемогами і дев'ятьма поразками. Слабке місце колись славних французів - поганенька броня.

6. Шосте місце поміж собою поділили британці і їхня колишня колонія Індія. Ідеться про англійський "Челенджер" та індуський "Арджун". Чотири перемоги і одна нічия – поміж собою.

5. П'яте місце – південно-корейський "Блек Пантер". Шість разів переміг і стільки ж програв.

4. Танк "Тагіл" із російської суперлінійки "Армата" посів четверте місце: п'ять поразок із 12 боїв. Чи буде бодай такий успіх у "Тагіла" в реалі, не відомо. Окраса параду на 9 травня кілька разів осоромився просто на репетиції - заглух.

3. Третю сходинку поділили ізраїльська "Меркава" і японський "Тайп": вісім перемог і одна нічия поміж собою. Ізраїльтянин обладнаний унікальною електронікою, що об'єднує всі танки на полі бою в єдину систему. Японець дивує штучним інтелектом, що підказує, як реагувати на загрозу.

2. На другій сходинці цього змагання - теж дует: американський "Абрамс" та німецький "Леопард" - 10 перемог, одна нічия. "Абрамс" - ветеран більшості останніх воєн. За всю історію - з 1980-го - лише два випадки, коли його пошкодили непоправно. Не менш знані й німецькі "Леопарди": ними озброєні чи не всі армії Європи. Німецька якість перетворила "Леопард" на наймасовіший серійний танк у світі.

1. Перемога – в українського танка "Оплот". 12 виграних боїв із 12-ти. Без усякої конкуренції. Найбезпечніший для екіпажу і найнебезпечніший у лобовому зіткненні. Абсолютний і безумовний переможець рейтингу. Ще раз варто наголосити, що це - оцінка тих, хто сьогодні воює проти України, – російських військових експертів. "Оплот" переміг усіх противників. Його "фішка" - унікальна багатошарова динамічна броня та геніальна маневреність. "Оплоти" робить Харківський завод імені Малишева. Утім він теж має один величезний недолік – його немає в нашій армії. Збройним силам поставили тільки дві такі машини. Тож, використовують їх лише для навчання, а не на фронті, де вони так потрібні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus